6 x wat te doen in Valencia met kinderen

Sla iedere willekeurige reisgids over Valencia open en de sinaasappelen, warme zon, fleurige rozen en een breed zandstrand stralen je tegemoet. En omdat wij een voorliefde hebben voor de tintelende sfeer en het heerlijke klimaat aan de Middellandse Zee, waren we heel blij dat wij van de sfeer in Valencia mochten proeven. En of het ons gesmaakt heeft! We kwamen tijd te kort om elke highlight te bezoeken, maar bij aankomst wisten we het meteen. Deze stad zou onze harten veroveren. Wat jij kan doen in Valencia (ook met kinderen!) lees je hier.

1. Mercado Central

Ga in Valencia eens naar de markt. Meer bepaald: de centrale markt die in prachtige Art Nouveau stijl werd opgetrokken in het hart van de stad. Ook al ben je niet van plan om je eigen potje te koken op reis, deze plek is een absolute must voor je bezoek. Al is het maar om je ogen de kost te geven en je te verwonderen over hoe heerlijk de Spaanse cuisine locale écht is. Niet alleen de kraampjes zijn de moeite waard. Vooral het imposante gebouw is prachtig. Geef je ogen de kost en je kinderen iets lekkers bij een van de kraampjes. Ze zullen tevreden zijn.

2. Estadio Mestalla

Voetbalfans in huis? Wij hebben er alvast één super hevige! Omdat Bas verjaarde in het weekend dat we in Valencia waren, trakteerden we hem op een voetbalmatch in het stadion van Valencia. De uitbundige supporters, de hoogte van de tribune en de aanwezigheid van zoveel gezinnen met kinderen maakten het voor Bas een onvergetelijke ervaring. Hij riep, vloekte en moedigde het team aan alsof hij een rasechte Valenciano is. Het stadion ligt vlakbij het stadscentrum en is dus heel gemakkelijk te bezoeken.

3. Park Turia

De Turia was ooit een rivier die dwars door de stad liep. Na verschillende overstromingen en bijhorende schade, werd er in 1957 beslist de waterloop om te leiden. De drooggelegde rivierbedding kreeg een groene bestemming en werd een stadspark. De aanleg van het park nam veel jaren in beslag, maar is uiteindelijk prachtig geworden. Vandaag de dag zie je er veel wandelaars, fietsers en joggers. Wij fietsten door het park en hielden vaak halt aan alle speeltuintjes die her en der werden aangelegd. Dit park is een ontmoetingsplek geworden voor de bevolking, de sfeer is er uitgelaten en zomers. Hetgeen je zeker deugd doet in het na- en voorjaar.

4. Ciutat de les Artes i les Ciènces

In het Turia park vind je een indrukwekkend, futuristisch gebouwencomplex dat gewijd is aan de wetenschap en kunst. Er zijn verschillende onderdelen die allemaal de moeite waard zijn. Zo liepen we onder L’Umbracle, een publieke stadstuin met palmbomen en tropische bloemen. We fietsten langs de fantastische waterpartijen aan het wetenschapsmuseum. Deze plek prikkelt al je zintuigen. Er is ook een bioscoop (Hemisfèric) -met voornamelijk educatieve films- en een aquarium (Oceanogràfic) aanwezig. Het grootste aquarium van Europa! Voor pinguïns, haaien en dolfijnen moet je hier zijn.

5. Strand

Geen trip naar Valencia zonder wat tijd door te brengen aan het strand! Sowieso maak je de kinderen daar blij mee. En al helemaal met het speeltuintje op het strand van Las Arenas. Daar kunnen ze naar hartenlust klimmen en glijden. Ouderlijk toezicht was voor een waaghals als Elodie wel aanbevolen. We aten heerlijke tapa’s bij Marina Beach Club. Deze hotspot (want hip is het hier zeker) ligt vlak aan de haven.

6. Valencia zoo

Hier zijn we zelf niet geweest; een gemiste kans voor de kinderen hoorden we achteraf. Dus bij deze geef ik de zoo van Valencia een plaats op deze must-do lijst. Want deze zoo is geen gewone dierentuin. Ze is opgebouwd volgens het principe van ‘zoo immersion’. De natuurlijke leefomgeving van de dieren is nagebouwd en verschillende soorten dieren hebben alle ruimte om te leven. Uiteraard worden de roofdieren gescheiden van hun eventuele prooi. Die taferelen willen we onze kinderen misschien wel besparen. Verder wordt er erg ingezet op het welzijn van de dieren, iets wat we alleen maar kunnen toejuichen. Het concept van de klassieke zoo wordt overal wel gechallenged. Hier zijn ze in ieder geval zeker op de goede weg!

Uiteraard heeft Valencia nog véél meer te bieden dan deze hotspots. Kuier door het historisch centrum vanaf de Plaza de la Virgen of ga wat shoppen indien je kinderen ervan houden. Valencia is bovenal een stad die leeft. Stap mee in dat leven, zou ik zeggen, en geniet van de heerlijke Spaanse vibes. Met wat geluk wordt er misschien wel ergens Flamenco gedanst op één van de vele pleintjes! Valencia was voor ons in ieder geval top, laat zeker weten hoe jullie deze stad hebben beleefd!

Lees meer over: Citytrips   Europa   Familie   Hotspots   Spanje   Valencia  
Gerelateerde verhalen