Verborgen plekken in Spa: 5 x zo blijven de Ardennen je verrassen

De Ardennen is een welbekende plek om tot rust te komen. De herinneringen zoals het knus vertoeven in een vakantiehuisje of het klauteren in hindernissenparcours komen meteen opborrelen. De Ardennen blijven verrassen en je moet het niet altijd ver zoeken. Denk bijvoorbeeld aan Spa, ‘de parel van de Belgische Ardennen’. Een klein stadje met amper 10.000 inwoners, maar alom bekend door de thermen en het minerale water. Toch is dit niet alles wat dit schattige stadje te bieden heeft. Wij tonen jou graag alle verrassende plekjes die jouw verblijf in de Ardennen compleet maken.

1. Relaxen in de wereldbefaamde Thermen van Spa

De trots bij uitstek van de stad. Met veel verschillende baden en een prachtig uitzicht wil je deze thermen niet missen. Vooral het uitzicht vanuit de Zweedse Sauna is een echte aanrader. Het grote buitenzwembad is ideaal qua temperatuur en met zijn stromingen aangenaam om te vertoeven. Uniek is de nauwe connectie tussen het buitenzwembad en de natuur, want ieder seizoen zwem je hier in een ander decor. Onze favoriet is zonder twijfel het herfstdecor. Al zijn we stiekem wel benieuwd naar de koele winterse variant.

Leuk en vooral praktisch weetje: dankzij de rechtstreekse privé kabelbaan van het mooie Radisson Blu Palace Hotel naar de thermen wandel je letterlijk van deur tot deur in jouw kamerjas. That’s what we call service!

2. Parc de Sept Heures met zijn aristocratische sfeer

Kom je liever tot rust tijdens een wandeling, breng dan zeker een bezoek aan Parc de Sept Heures, in het hartje van Spa. We horen je al denken, ‘weeral één of ander park’. Nee hoor, buiten de kleurenpracht van bladeren kom je in Parc de Sept Heures ook verschillende imposante monumenten tegen, zoals het monument van de Wapenstilstand of de 130 meter lange Galerie Léopold II. We zitten hier even neer op een bankje om de omgeving op te nemen, beetje bij te praten en gewoon onze tijd te nemen. Meer moet het soms niet zijn.

Fototip: Neem plaats op een van de vele zitbanken en strike a pose. De brede wandelpaden, de charmante gebouwen en de kleurrijke bladeren geven jou een unieke setting voor een mooie fotoherinnering.

Als het wat actiever mag, speel je vlakbij de prachtige Galerie Léopold golf in de schattige midgetgolfbaan. Vanuit deze plek spring je ook zo op de kabelbaan die je –coronaproof– naar de top van de heuvel Colline d’Annette et Lubin brengt. Eens boven op de heuvel, geniet je van een mooi uitzicht over de stad Spa.

3. De benen strekken in Domaine de Berinzenne

Voor een frisse herfst- of winterwandeling zoek je niet verder. Domaine de Berinzenne is het ideale wandeladres, met zo goed als geen bergen. Geef toe, dit kan iedereen toch smaken? Hier wandel je op de grond die rijk is aan het befaamde l’eau de Spa mineraalwater. Dat het een rijke voedingsbodem is, bevestigt de omgeving. Eindeloze vlaktes van heide, moerassen en bossen, maar dan ook weer mooi aangelegd met verhoogde wandelwegen.

4. Het kasteel van Franchimont, de oude versterking van het prinsdom Luik

Historici opgelet! Op 8 km van het centrum van Spa bezoek je het kasteel van Franchimont. Deze burcht is een oude versterking van het prinsdom Luik en staat op een rots die uitkijkt op drie mooie bosrijke valleien in het noorden van de Ardennen. Eens je het binnenplein binnenwandelt, waan je jezelf meteen in de middeleeuwen. Wie zich graag verder wil verdiepen in dit Waalse erfgoed, kan een kijkje gaan nemen in het bijhorende museum, met alledaagse voorwerpen van toen.

5. Met een Vespa doorheen Spa

Te voet, met de fiets, het openbaar vervoer… allemaal opties maar oh-zo-gewoon. Ben je op zoek naar een unieke manier om Spa en zijn omgeving te leren kennen? Met een Italiaanse Vespa rijd je doorheen het heuvelige landschap, langs verschillende kleurrijke loofbossen waarbij je geniet van allerlei uitzichten. Er is keuze tussen verschillende routes zoals Plezier in de Venen, de Bronnenroute en de Cultuur- en Ontdekkingsroute.

De Ardennen zijn ideaal voor een kort (verrassend) weekendje weg van huis en in de natuur. De plek om even uit te blazen. Ga je met z’n tweeën richting Spa, lees dan ook onze romantische tips.

Lees meer over: Autovakanties   België   Europa   Hotspots  
Gerelateerde verhalen