Top 5 verborgen stranden in Italië

Is het tijd voor die langverwachte vakantie? Snak je naar de zon, maar wil je de drukte van het hoogseizoen vermijden? Van Calabrië tot Ligurië en van Toscane tot Marche, in Italië zit je goed en vind je niet alleen lekker eten, maar ook betoverende stranden en een warme zon. Ontdek in deze blog de vijf mooiste verborgen stranden in Italië. Sommige zijn alleen per boot bereikbaar, andere vereisen een avontuurlijke wandeling, maar allemaal bieden ze de perfecte ontsnapping.

1.  Arco Magno strand, Calabrië

Klaar voor een onvergetelijk avontuur? Dit pittoreske, afgelegen strand in Calabrië wacht op je. Vergeleken met de drukke stranden van Tropea biedt Arco Magno een unieke charme met zijn rotsboog die het strand beschermt tegen de woeste zee. Parkeer je auto in Marinella en volg een kort maar steil pad uitgehouwen in de rotsen om dit verborgen strand van 25 meter breed te bereiken.

2. Spiaggia Sospetto, Puglia

Een paradijselijke oase weg van de drukte … Spiaggia Sospetto, ook bekend als het Murgia della Madonna strand, is precies wat je zoekt. Dit kiezelstrand in Gargano is alleen te voet bereikbaar via een pad dat verscholen ligt in de natuur. Laat je betoveren door de kristalheldere zee en de ongerepte natuur om je heen in Puglia.


Goed boek nodig op het strand? Ontdek onze tips voor boeken die zich afspelen in Italië.


3. Punta Prodani strand, Ligurië

Tussen de rotsen van Bergeggi ligt het verborgen Punta Prodani strand. Maar naar dit strand ga je niet zomaar, je kan er enkel geraken per boot. Ontdek de turquoise wateren en bewonder de diverse flora en fauna tijdens een duik- of snorkelavontuur in Ligurië.

4. Cala di Forno, Toscane

Wil je echt omgeven zijn door natuur, bezoek het strand in Cala di Forno, gelegen in het Nationaal Park Maremma in Toscane. Je bent er omgeven door mediterrane bossen en kristalhelder water. Wat opvalt, zijn de overblijfselen van een vervallen douanegebouw in de buurt.

5. Spiaggia dei Gabbiani, Marche

In de Adriatische Rivièra vind je Spiaggia dei Gabbiani, ook wel Zeemeeuwenstrand genoemd, is een magische plek waar de witte rotsen van Conero je omringen en afscheiden van de buitenwereld. Dit is niet zomaar een strand, maar een strand dat je enkel per boot bereikt. Momenteel is het verboden om dit strand te betreden, maar het unieke uitzicht nodigt je uit om een kijkje te nemen vanuit het water van de helderblauwe zee.

Als je wilt genieten van de zon zonder de drukte van het hoogseizoen, dan zijn deze verborgen parels speciaal voor jou. Bezoek deze stranden aan de Italiaanse kust en geniet van de natuur. Of ga je toch liever naar een iets meer gemoedelijk strand met meer faciliteiten? Lees dan verder en ontdek deze top 5 Italiaanse stranden.

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Italië   Strand  
Gerelateerde verhalen