Vliegen in de zomer: TUI stewardess Gaëtane over de leukste momenten aan boord

De zomer: we kunnen niet wachten. Met de zon op je huid bijkomen van een drukke tijd, liefst in een mooi vakantieland. Maar wat als de zomer betekent dat je het drukker hebt dan ooit? TUI stewardess Gaëtane weet: de TUI cabin crew wordt daar alleen maar blij van. Ze vertelt waarom de drukke zomermaanden favoriet zijn én verklapt waar zij als stewardess het liefste haar vakantie doorbrengt.

Waarom is de zomer zo’n leuke periode om TUI stewardess te zijn?

Voor de cabin crew van TUI zijn de zomermaanden de drukste periode van het jaar. Normaal gesproken (lees: pre-corona tijdperk) zijn alle bestemmingen open en vliegen we naar heel wat verschillende plaatsen. Onze planning is dus geen enkele week hetzelfde en we hebben enorm veel afwisseling. In de zomermaanden vliegen vaak de kleinste passagiers mee. Vliegen is nog een magische ervaring voor ze. Dat maakt het extra leuk om hen een onvergetelijke vlucht te bezorgen. Hopelijk kan dat komende zomer ook weer.

Wat is het meest memorabele moment uit je TUI cabin crew carrière?

Het is moeilijk om er een te kiezen. Ik heb al zo veel leuke en memorabele momenten meegemaakt als TUI stewardess. Zo nam ik mijn broer mee naar Kaapverdië. En ik vierde nieuwjaar met mijn vriend in de Dominicaanse Republiek. Ook geniet ik vaak van de mooiste uitzichten tijdens een pauze aan boord. En natuurlijk zijn er veel leuke momenten met passagiers. Ik vergeet nooit meer dat er een jongen naar me toe kwam met allerlei vragen. Hij droomde ervan om ooit steward te worden. We hebben toen samen een foto gemaakt. Altijd als ik die foto terugzie, vraag ik me af of hij die droom nog steeds heeft. Soms zit het plezier in kleine dingen. Zo stapte er een keer een koppel aan boord dat ons een doos chocolaatjes gaf. “’Bedankt voor de goede zorgen.” Kijk, daar doe ik het voor. Daar word ik dus blij van.

Wat zijn de leukste bestemmingen om als TUI stewardess heen te vliegen in de zomer?

Stiekem voelt het voor ons als crew het hele jaar als zomer. Op de meeste bestemmingen waar we naartoe vliegen is het het hele jaar door mooi weer. Maar in het zomerseizoen vlieg ik altijd graag naar Palma de Mallorca. Door de korte vluchttijd is dat de perfecte vakantiebestemming voor jonge gezinnen die voor het eerst met hun kleintjes op vliegvakantie gaan. Als cabin crew maak je echt het verschil voor de passagiers door extra uitleg en hulp te bieden tijdens deze ontdekkingsreis. Dat vind ik de leukste vluchten.


Gaëtane vertelt ook: hoe blijf je als stewardess in vorm?


Vlieg je vaak met dezelfde collega’s naar bestemmingen?

Daar zit veel variatie in. Vooral in de drukke zomermaanden is geen werkdag van een stewardess hetzelfde. Er zit niet alleen veel afwisseling in de bestemmingen die we aanvliegen, maar ook in de collega’s met wie we samen vliegen. Dat maakt het werk extra leuk; zo leer je veel collega’s kennen. Sterker nog, dankzij TUI fly heb ik mijn liefde gevonden in de wolken. En door de opleiding die we allemaal krijgen, kunnen we elke dag zonder problemen met iemand anders samenwerken. Na afloop van de vlucht zeggen we lachend tegen elkaar: “Tot over drie jaar dan hè!”.

Ga je zelf nog op vakantie? Hoe voelt het dan om als passagier in het vliegtuig te zitten in plaats van als stewardess?

Voor mij voelt thuisblijven als vakantie. Voor het werk zijn we al zo vaak weg, dat het heerlijk is om even thuis op te laden. Als ik wel op vakantie ga, dan kies ik het liefst een zonnige bestemming. Ik ben namelijk een echte zonaanbidder volgens TUI’s travel type. Maar als ik als passagier aan boord van het vliegtuig zit, kan ik moeilijk stil blijven zitten. Het liefst werk ik gewoon mee!

Lees meer over: Achter de schermen   Kennismaken met   Vliegen  
Gerelateerde verhalen