Voor het eerst weer op vakantie: de frisse lucht van onze kust

Op z’n zachtst gezegd belooft de zomer van 2020 bijzonder te worden. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we geen vakantie zullen vieren. Mijn man en ik profiteren ervan om meteen al een verkwikkend lang weekend aan onze Belgische kust te nemen. Net genoeg om de batterijen weer op te laden en de frisse zeelucht in te ademen. Soms is een kort verblijf dicht bij huis meer dan genoeg om je op te vrolijken. Wij doen de test.

We hebben het geluk om te verblijven in het prachtige C-Hotel Zeegalm in Middelkerke, midden in de duinen en op slechts een paar meters van het strand. De ideale uitvalshoek voor een wandeling langs de kust. In dit kleinschalige hotel verblijven wij in een studio, helemaal uitgerust met keuken en waar je met maximaal 4 personen verblijft. De sfeer is natuurlijk wat anders in het hotel of in het restaurant, maar het personeel hecht veel belang aan de nieuwe normen en zorgt ervoor dat je verblijf van een leien dakje loopt. Het ontbijt in het hotel valt erg in de smaak en het ontbreekt ons aan niets. Met het rustgevende geruis van de golven op de achtergrond slapen we als een roos.

Middelkerke

Op de eerste dag van ons langs weekend wandelen we rond in Middelkerke, op het zachte zand en in de zon. Daar zijn we namelijk voor gekomen, om onze batterijen op te laden. Tijdens onze wandeling ontdekken we een trendy café met Cubaanse muziek en een charmante inrichting. We kunnen niet anders dan hier te stoppen en een heerlijke cocktail te drinken.

In Middelkerke zullen zelfs de meest veeleisende toeristen blij zijn. Langs de dijk zie je verschillende beelden staan, zoals een grote kraanvogel in de neogotische stijl van Wim Delvoye. Tip voor een prachtig uitzicht op de zonsondergang is de Warandetoren, gelegen midden in een natuurgebied.

De Haan

De volgende ochtend nemen we de kusttram, die vlak aan het hotel stopt. We gaan richting De Haan. Ik hou van deze badplaats. Ik heb er mijn hele jeugd doorgebracht, want je kan er zoveel doen. Een fietstocht, een spelletje minigolf of tennis. En natuurlijk, na de inspanning beloon je jezelf met een heerlijk ijsje!

Oostende

Met de kusttram bezoek je ook gemakkelijk Oostende. Daar brengen we een leuke avond door met een wandeling langs de Koninklijke Gaanderijen en de Rock Strangers van de artiest Arne Quinze.

We komen er niet onderuit; het coronavirus heeft ons leven veranderd. Ook hier moet je altijd een mondmasker bij je hebben, voldoende afstand bewaren en je handen desinfecteren. De horeca aan de kust heeft de nodige maatregelen genomen. Sommige restaurants zijn jammer genoeg nog gesloten, maar toch genieten we er vanop een terrasje met zicht op zee van dé specialiteit van de Belgische kust: garnaalkroketten. En niet te vergeten: de heerlijke Belgische wafels van ‘La Poste’ of ‘Marie Siska’ in Knokke.

En, of de test geslaagd is? Wij zeggen volmondig “ja”! Een vakantie aan onze eigen kust doet deugd. De zeelucht, het zachte zand en de unieke plekjes laden je batterijen helemaal op en zorgen ervoor dat je er even helemaal tussenuit bent.

Kriebelt het bij jou ook al? Bekijk deze tips voor een zorgeloze vakantie aan de Belgische kust. Of ga je liever slapen in het groen?

Lees meer over: Achter de schermen   België   Europa   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen