Waar is het warm in oktober? 4 tips voor een zonvakantie in oktober

Nazomeren op een zonnige bestemming. Nog even een paar zonnestralen meepikken in de herfstvakantie. Of ontspannen en van de rust genieten wanneer de meeste toeristen alweer naar huis zijn. Een zonvakantie in oktober is helemaal niet zo’n slecht idee. Maar waar is het warm in oktober? In dit blog tippen we je 4 heerlijke bestemmingen waar het mooi weer is in oktober.

1. Canarische Eilanden – waar de zon altijd schijnt

Op de Canarische Eilanden is het altijd heerlijk toeven. Ze zijn niet voor niets het hele jaar door zo populair. Door de ligging ten westen van de Sahara en Marokko en het subtropische klimaat is het de ideale bestemming voor een zonvakantie in oktober. En je hoeft er niet ver voor te vliegen. Na ongeveer 4,5 uur word je al verwelkomd met zomerse temperaturen tussen de 20 en 25 graden op de mooiste Canarische Eilanden. Ga bijvoorbeeld naar Lanzarote, een van de warmste Canarische Eilanden. Ontdek hier het maanlandschap van Timanfaya en gooi je handdoek uit op een van de lavastranden. Of warm je voeten in het goudgele zand op Fuerteventura. Want ook hier komt de temperatuur bijna nooit onder de 20 graden.

2. Nazomeren op de Griekse eilanden

Wil je de warmte opzoeken in oktober? Wanneer de zomermaanden aflopen, is niets zo fijn als nog even nazomeren op een zonnige bestemming. Als je het ons vraagt zit je dan helemaal goed op de zuidelijke eilanden van Griekenland. Het eiland Kos is het warmste. Maar ook op Kreta geniet je in het najaar nog van heerlijke temperaturen. In oktober is het er nog zo’n 25 graden. En nog een voordeel: de meeste toeristen gaan in oktober alweer naar huis. Zo vind je altijd wel een rustige plek op het lichtroze strand Elafonissi op Kreta. Trek gerust je zwemkleding aan, want het zeewater is nog lekker warm. En er zijn nog veel meer redenen om verliefd te worden op de Griekse Eilanden…

3. Kaapverdië – voor een tropische zonvakantie in oktober

Zijn zee, strand en tropische temperaturen helemaal aan jou besteed? Kies dan voor een zonvakantie in oktober naar Kaapverdië. De eilandengroep wordt niet voor niets de eilanden van de eeuwige zomer genoemd. Door de ligging voor de kust van Afrika en ten zuidwesten van de Canarische Eilanden geniet je hier het hele jaar door van temperaturen tussen de 24 en 30 graden. Voor de strandliefhebbers is er op Boa Vista 55 kilometer aan witte zandstranden te vinden. Of stap in een jeep en bezoek tijdens de ansichtkaarten tour het schildpaddenmuseum en geniet van het uitzicht over het eiland en de zee vanaf de Fátima-kapel.

4. Portugal – zonnen op de mooiste praia’s of slenteren door Lissabon

Of je nou nog wat zonnestralen wil meepikken of de hoofdstad wil verkennen: Portugal heeft voor ieder wat wils. Strandliefhebbers kiezen voor een verblijf in de Algarve. Heb je je strandtas met zonnebrand en zwemkleding? Hier vind je namelijk de mooiste praia’s van Portugal. En met een warme temperatuur tussen de 20 en 25 graden is het in oktober nog heerlijk weer voor een plons in zee. Maar ook een stedentrip in oktober naar hoofdstad Lissabon is zeker een aanrader. De hitte is de stad uit en met een temperatuur van ongeveer 23 graden is het heerlijk rondstruinen door het doolhof aan straten. Pas wel op voor de gele Remodelado-tram die door de smalle straten hobbelt.

Er zijn dus heel wat bestemmingen waar het warm is in oktober. Ben je nieuwsgierig naar meer warme plekken in de winter? Lees dan ook het artikel over duiken, surfen of kiten op vakantie: zo skip jij je winterdip.

Gerelateerde verhalen