6 x waarom je na een vakantie in Kenia 100% ontspannen huiswaarts keert

Waar de een lachend het vliegtuig instapt om de wereld te ontdekken, kriebelt het bij de ander een beetje. Maar een ding is zeker: in Kenia kun je alle kanten op. Met bounty stranden, natuurparken (mét Big Five) en safari’s verrast dit land je zeker. En kom je dan ook nog een beetje tot rust? Het antwoord daarop is volmondig ‘ja’. We vertellen je waar dat precies door komt.

De mensen

Om te beginnen zijn de mensen in Kenia vriendelijker dan vriendelijk en vrolijker dan vrolijk. Je begint je vakantie toch lekkerder als je uiterst enthousiast naar je taxibusje wordt begeleid dan wanneer je het vanaf het vliegveld met een chagrijnige taxichauffeur moet doen. Ook in de rest van het land word je steevast geholpen, begeleid, en bijgestaan door de aardige en goedlachse inwoners van Kenia. Hun motto – Hakuna Matata (maak je geen zorgen) – is geen verzinsel van Disney, maar vliegt je daadwerkelijk om de haverklap om de oren. Een beter vakantiemotto kunnen we ons niet bedenken.

Zee

De meeste mensen denken bij Kenia waarschijnlijk meteen aan safaritochten om de Big Five te spotten. Maar wat misschien niet iedereen weet is dat het land stranden heeft waar zelfs de Malediven schril bij afsteken. Of nu ja, die in ieder geval even prachtig zijn. Plan je een vakantie naar Kenia, dan is het dus sowieso een goed idee om eerst van je vliegreis bij te komen in een van de heerlijke resorts bij een strand aan de zuidkust. En ach: waarom je vakantie niet gewoon ook afsluiten aan het strand? Uiteindelijk is dat toch de fijnste plek om even helemaal tot rust te komen.

Safari Kenia

Tijd voor het echte werk: op safari. Behalve aan je camera hoef je verder nergens aan te denken. De gids rijdt je in een jeep naar de mooiste plekken, weet waar je de Big Five kunt spotten, en brengt je rond lunchtijd naar een prachtige plek om te eten. Masai Mara Kenia of Tsavo National Park zijn bijvoorbeeld ideaal voor een safari. Aan het eind van de middag brengt hij je weer terug naar je lodge en het enige wat jij daar nog hoeft te doen is met je voeten omhoog genieten van de omgeving. Vermoeiend? Absoluut niet. Voornamelijk fantastisch en zeer ontspannend. Het feit dat er in en rondom de meeste lodges niet heel veel meer te doen is dan eten en van het uitzicht genieten, zorgt ervoor dat je volledig ontspannen raakt en eigenlijk niets anders kunt doen dan er een boek bij te nemen of even écht helemaal niks doen. Alleen maar een worden met de natuur. Hakuna Matata, dat verhaal.

Op tijd naar bed

Omdat het in Kenia vaak heel warm is, gaan de inwoners van het land standaard vroeg naar bed zodat ze ‘s ochtends (als het nog niet zo warm is) vroeg op kunnen. Ze leven als het ware met de zon mee: komt die op, dan staat het land op, gaat die onder, dan gaat het land naar bed. Dat ritme neem je haast als vanzelfsprekend over. Aan het strand, maar nog een klein beetje meer als je op safari midden in een National Park bent. Aan het begin misschien even wennen, maar je zult merken dat het heerlijk is om rond negen uur je bed in te duiken om ‘s ochtends lachend vroeg uit de veren te kunnen.

Georganiseerd of op eigen houtje

Je kan kiezen om je vakantie in Kenia zelf uit te stippelen aan de hand van het aanbod uitstappen van GO TUI. Natuurlijk nemen we dat werk ook met liefde uit handen. Tijdens de TUI rondreizen, individueel of in groep, wordt alles voor je geregeld en het enige wat jij hoeft te doen: ontspannen. En oké: de Big Five spotten.

Eten

Ook over het eten hoef je niet lang na te denken. In veel resorts en lodges heb je zowel ‘s ochtends, ‘s middags als ‘s avonds een buffet. Het eten is altijd vers bereid en meestal heel lekker. Ben je toch echt meer het type à la carte? Hotels met die optie bestaan ook. Een ding is in ieder geval zeker: honger heb je niet tijdens je vakantie of safari in Kenia.

Lastig kiezen? Dat hoeft dus niet. In Kenia combineer je een avontuurlijke safari met een paar dagen relaxen onder een palmboom aan het strand. Of je combineert een heerlijk lange zonvakantie aan een bounty-strand met spannende tochten, waarbij je op zoek gaat naar de Big Five. Het is maar net hoe je het ziet. Hakuna Matata dus, zo’n vakantie naar Kenia.

Lees meer over: Afrika   Hotspots   Kenia   Rondreizen  
Gerelateerde verhalen