Wat als je valentijnscadeau in het water valt?

Valentijnsdag… De dag van de liefde, de dag van liefdevolle cadeautjes. Soms kan een valentijnscadeau wel erg onverwacht zijn. Daar kwam ook Tamara van de TUI Customer Support Services achter. Zij kreeg een berichtje van Elke:

Het perfecte cadeau

“In de jaren dat we samen zijn, hebben mijn vriend Niels en ik al heel wat reisjes gemaakt. Hoewel Barcelona met haar mooie gebouwen en boulevard vol zomerse sferen al een tijdje op mijn verlanglijstje staat, was deze citytrip er nog niet van gekomen. Omdat we met Valentijnsdag meestal aardig uitpakken, had ik al wat subtiele en minder subtiele hints laten vallen dat ik een reisje naar deze prachtige stad wel zag zitten.

Nu, Niels is niet de meest opmerkzame persoon, dus ik gaf de hoop al snel op. En vragen om een weekendje naar Barcelona? Nee, dankjewel. Toen ik erachter kwam dat een mooi valentijnscadeau voor hem vinden een hele opgave was (en ik niet weer wilde afkomen met een traditionele cadeaubon), ging er een lampje branden. Waarom gaf ik hem niet gewoon een reisje naar Barcelona cadeau? Dan maak ik ook nog eens mezelf blij. Twee vliegen in een klap!

De grote plottwist

Die kwam op Valentijnsdag zelf. Terwijl hij het pakketje met mijn in elkaar geknutselde we-gaan-eindelijk-naar-Barcelona-cadeaubon uitpakte, werd hij plots wat bleekjes. Stilletjes nam hij een envelopje van tafel en gaf het aan mij. Terwijl ik de envelop openscheurde, lachte hij ongemakkelijk. ‘Ga je met Pasen een weekendje mee naar Barcelona?’ stond op het papier geschreven. Denk je je vriend een beetje te kennen, boekt en organiseert hij opeens een hele reis voor het eerst in z’n leven. Klein probleempje: de reisleidster in mij had de reis ook al geboekt. Iets groter probleempje: we hadden allebei voor hetzelfde paasweekend geboekt. Niet helemaal onverwacht, aangezien we elkaar vijf jaar geleden met Pasen leerden kennen. Na een ongemakkelijk gesprek besloten we meteen poolshoogte te nemen bij TUI om te zien of we dit probleem op konden lossen. Twee keer naar Barcelona is op zich geen straf, maar twee keer tegelijk is misschien een beetje enthousiast.

Gelukkig begreep TUI de situatie en konden ze ons dankzij de omruilgarantie een andere citytrip aanbieden. Zo kreeg ik van Niels gewoon het langverwachte tripje naar Barcelona en gaan we een paar weken later met mijn cadeautje een weekendje naar Kopenhagen. Achteraf hoorde ik dat die arme jongen zich wekenlang van de domme had gehouden om het valentijnscadeau echt een verrassing te laten zijn. Een verrassing was het zeker en ik zal mijn vriend nooit meer ‘onopmerkzaam’ noemen.”

Lees meer over: Citytrips   Europa   Koppels   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen