Wat te doen in Saalbach-Hinterglemm (behalve skiën)

Oké, je komt om te skiën in Saalbach of in Hinterglemm. Maar ben je met kinderen of vind je het gewoon heel leuk om ook eens iets anders te doen? Dan heb ik nog wel een paar tips voor activiteiten in het Oostenrijkse Saalbach-Hinterglemm.

Wandelen met lama’s

Ze zijn zacht, schattig en oh zo populair. Wandelen met lama’s kan in Fieberbrunn, bij Abenteuer Lama die Lamatrekking in de Tiroler Kitzbüheler Alpen aanbiedt. Je kiest uit verschillende wandelingen en tijdsduur, geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Een individuele rondleiding is ook een optie en ideaal met kleine kinderen. Want 2 uur door de sneeuw ploeteren is niet aan de allerkleinsten uitbesteed. Je vindt deze dieren op één uur rijden van Hinterglemm, daarom is het handig om er een halve dag voor uit te trekken.

→ ADRES: Lauchseeweg 24, 6391 Fieberbrunn, Oostenrijk

Door de sneeuw met paard en kar

Een ritje door de sneeuw met paard en kar is romantisch met je partner en avontuurlijk met de kinderen. Vanuit het typisch Oostenrijkse restaurant Lindlingalm maak je zo’n tocht. Dit kost € 90 voor 6 personen en voor elke extra persoon extra betaal je € 15 euro. Voor kinderen betaal je € 9 per kind van 3 tot 12 jaar.

→ ADRES: Talschlussweg 376, 5754 Hinterglemm, Oostenrijk

Rodelen

Skiënd van de berg af gaan is fijn, maar misschien beleef je al rodelend nog wel meer pret. In Saalbach-Hinterglemm kan dat op maar liefst twee plaatsen. Een 3,5 km lange rodelbaan vind je bij het middenstation op de Reiterkogel en er is een rodelbaan vanaf het Spielberg House helemaal naar Saalbach. Beide banen zijn ’s avonds verlicht. De Reiterkogel is dagelijks open van 08:30 tot 16:15 uur en van maandag tot zaterdag van 18:00 tot 21:30 uur verlicht. De Spielberg Alm is dagelijks (behalve zondag) tussen 17:00 en 21:00 uur geopend.

→ ADRES: Reiterkogelweg 210, 5754 Saalbach, Oostenrijk

→ ADRES: Spielbergweg 207, 5753 Saalbach, Oostenrijk

Baumzipfelweg

Deze Golden Gate bridge van de Alpen is niet alleen in de zomer het bezoeken waard. Ook ‘s winters wandel je hier door de stilte met weidse vergezichten.

→ ADRES: Talschlussweg 367, 5754 Hinterglemm, Oostenrijk

Schaatsen

De schaatsbaan van Hinterglemm ligt aan de rand van het dorp, vlakbij de doorgaande weg. De hele winter lang schaats je hier van 10 uur ’s morgens tot 10 uur ’s avonds. Speciaal voor de kleintjes zijn er plastic zeehonden om zich aan vast te houden op het ijs.

→ ADRES: Glemmtaler Landesstraße 401, 5754 Saalbach, Oostenrijk

Zoals je ziet, is er meer te doen dan enkel skiën in Saalbach-Hinterglemm. Wil je deze ook eens proberen? En geen wintersport is compleet zonder après-ski. Ook dat is zeker de moeite waard in Saalbach-Hinterglemm: ontdek de leukste après-ski-adressen.

Lees meer over: Europa   Hotspots   Oostenrijk   Skivakanties  
Gerelateerde verhalen