Wat te doen in Amsterdam? (tips & hotspots)

Amsterdam is een enorm veelzijdige stad en heeft voor iedereen wel iets te bieden. Voor mij was het de setting voor een korte, maar welverdiende girlstrip met een van mijn beste vriendinnen. Samen ontdekten we nieuwe adresjes en bezochten we enkele van onze all time favoriete hotspots in Amsterdam. Hier enkele adresjes die je volgens ons niet mag missen op jouw volgende bezoekje aan de hoofdstad van onze noorderburen.

1. Brunch boat G’s Amsterdam

Dat Amsterdam veel grachten heeft, is niet gelogen. Maar dat je met een boot kan varen en tegelijkertijd brunchen, dat is iets nieuws. De boot vaart 1,5 uur en je kan genieten van een aperitiefje, frisdrank, koffie en lunch naar keuze. Dit allemaal voor € 42,5/pp. Je kan wel best even reserveren op voorhand!

→ ADRES: Keizersgracht 177

2. Museums Amsterdam

Zit je helemaal vol van de brunch? Dwaal dan even af naar het Rijksmuseum. Je kan hier wel uren rondslenteren. Ik was aangenaam verrast door het schattige bibliotheekje waarover het museum beschikt. Is het Rijksmuseum niets voor jou, dan zijn er nog genoeg andere opties vlakbij die jou misschien wel aanspreken.

→ ADRES: Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam

3. Vondelpark

Dichtbij het Rijksmuseum bevindt zich het vondelpark, het grootste park in Amsterdam. Bij goed weer neem je best een dekentje en een lekker flesje prosecco mee voor een mini-picknick. Het Vondelpark is de ideale locatie om tot rust te komen samen met je vriendinnen of lief!

4. Karaoke Amsterdam

Ben je op vrijgezellenfeestje of gewoon een weekendje weg met vriendinnen? Dan is karaoke in de karaokebar Duke of Tokyo de ideale avondactiviteit. Je kan kiezen uit 8 verschillende hippe booths in Japanse stijl. Arm zal je er niet van worden. Voor een kamer van 4 personen voor 2 uurtjes betaal je 48 euro. Schappelijk als je het mij vraagt!

→ ADRES: Reguliersdwarsstraat 37, 1017 BK Amsterdam

5. Life is more fun when you play games

En dit mag je best letterlijk nemen. Als je nog niet genoeg hebt van de Aziatische gekte, dan raad ik aan om verder te gaan naar Ton Ton West. Hier combineren ze eten met games met als grote inspiratiebron ‘Japan’. Ga tekeer op de Japanse button bashers en bestel daarna heerlijke taco’s met een Japans tintje.

→ ADRES: Polonceaukade 27, 1014 DA Amsterdam

Amsterdam bezoeken

Heb je intussen ook al zin gekregen om binnenkort deze hoofdstad bezoeken? Ga je met vriendinnen, met je lief of met je mama? Wordt het een dagje Amsterdam of toch een verlengd weekend? Met deze 5 hotspots in Amsterdam ben je hoe dan ook verzekerd van een geslaagde citytrip!

Lees meer over: Actie!   Amsterdam   Europa   Nederland   Samen weg  
Gerelateerde verhalen