Wat te doen in Dubai: 5 x Dee’s tips

Dubai, dat is de perfecte combinatie tussen een citytrip en een zonvakantie. Kom tot rust bij het zwembad, shop till you drop in het grootse winkelcentrum of bezoek de indrukwekkende gebouwen. Ik geef je in deze blog de 5 leukste tips voor je vakantie in de metropool van de Arabische Emiraten. Er is voor ieder wat wils in deze wereldstad.

1. Verblijf in Riu Dubai

In Dubai schijnt de zon het hele jaar door. Dat maakt je citytrip wel zo aangenaam. Je citytrip afsluiten met een kleurtje op je gezicht? Verblijf dan in Riu Dubai, op 10 minuten buiten de stad in een oase van rust. In dit toevluchtsoord is het heerlijk bijkomen na een bezoek aan het stadscentrum. De swim-upbar, het strand voor de deur en leuke restaurants maken dit een fantastisch hotel om echt tot rust te komen.

2. Op woestijnsafari

Zeg je Dubai, dan denk je meteen aan alle enorme gebouwen en eilandjes, maar ook de woestijn speelt een belangrijke rol in dit emiraat. Net buiten de stad vind je de uitgestrekte zandvlaktes waar je verschillende activiteiten beleeft. Wij kiezen voor een jeepsafari. Met een ervaren rijder cross je door de hoge zandheuvels op zoek naar de perfecte plek om het sandboard boven te halen. Zelfs als wintersporter haal je je hart op in Dubai. Aan het eind van de safari, net voor zonsondergang, rijden we naar een plaats in de woestijn waar we volledig in de watten worden gelegd met lekker eten en een gezellige sfeer. In het midden van dit mini-dorpje staat een groot podium waar lokale acts hun kunsten laten zien. Wat een zalige dag met een sfeervolle afsluiter.

3. De Dubai Mall

Echte shopaholics moeten een bezoek brengen aan het grootste winkelcentrum ter wereld. De Dubai Mall beschikt over meer dan 1200 winkels verdeeld over 4 verdiepingen. Hier vind je heel mooie merken. Nog een voordeel: het winkelcentrum ligt naast de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, dus een bezoek aan deze wolkenkrabber is makkelijk te combineren.

4. De fonteinen

Tijdens ons verblijf in Dubai krijgen we de tip om ’s avonds de stad in te duiken en te blijven staan bij de fonteinen voor de Dubai Mall en naast de Burj Khalifa. Vanaf 6 uur ‘s avonds, zodra het donker is, geven de fonteinen ieder half uur een prachtige show. Het is vergelijkbaar met een vuurwerkshow, maar dan een stuk aangenamer voor je oren. Iedere show is anders en de fonteinen bewegen mee op de muziek.

5. The View at the Palm

Naast de Burj Khalifa heeft Dubai nog veel andere extreme, bekende bouwwerken, zoals de palmeilanden. Zelfs met een satelliet vanuit de ruimte zijn de eilanden te zien. Deze bijzondere manier van bouwen is een ervaring op zich. Een bezoek aan The View at the Palm geeft je dan ook een prachtig uitzicht over de palmeilanden. Voordat je boven bent, ga je door allerlei ruimtes die zijn omgetoverd tot een leuk interactief museum. Dit maakt je bezoek aan Dubai compleet.

Ben je op zoek naar een veelzijdige citytrip met genoeg zon en activiteiten, denk dan eens aan Dubai. Deze wereldstad zal je vast en zeker in de smaak vallen. Meer van mijn ervaringen ontdekken? Over mijn All Inclusive ervaring op Zakynthos vind je meer in deze blog. Of lees over de verborgen plekken van Mykonos. Wil je naar Portugal? Ik neem je mee naar mijn 5 favoriete plekken in de Algarve.

Lees meer over: Citytrips   Dubai   Hotspots  
Gerelateerde verhalen