Wat te doen in Miami: deze stewardess geeft raad

Het vertrouwde getik van mijn hakken en de rollende wielen van mijn koffers galmen door de luchthaven. Ik loop richting de vertrekhal om daar mijn nu nog lege koffer in te checken. De grondstewardess schiet in de lach als ze mijn koffer weegt: Jij gaat zeker shoppen in Miami.” En ja, dat klopt. Want over de vraag, wat te doen in Miami, hoef ik niet lang na te denken. Met de crew verblijf ik er vier dagen en je vervelen is hier echt onmogelijk. Wat te doen in Miami? Je leest het hier.

In de wolken met McDreamy

Van alle stops is Miami mijn absolute favoriet. De reis is al een feestje op zich, want ik vlieg op de McDreamy. Nu heb ik het niet over McDreamy uit Grey’s Anatomy, maar over de Boeing 787-800, ook wel de Dreamliner genoemd. Overigens is de vergelijking met Derek Shepherd zo gek nog niet. Beide zijn namelijk enorm knap, slim en door beide ben ik in de wolken.

Fietsen in Miami (én mensen kijken op Ocean Drive)

Ik begin sportief door een fiets te huren op het bekende Ocean Drive. Fietsen in Miami: wat een vrijheid. Ik trap wat kilometers over de boulevard van South Beach en maak foto’s bij de bekende strandhuisjes. Wie weet spot ik een knappe strandwacht. Het is in ieder geval lekker warm. En dat is ook te zien aan de bijzonder luchtig geklede voorbijgangers. Ik verdraai af en toe mijn nek bij wat er allemaal passeert. Hier is niets te gek. Dit wordt later nog eens bevestigd als er een Lamborghini voorbij rijdt waaruit de inzittenden met dollars smijten. Wát een stad.

Van Star Island tot een dagtrip naar de Everglades

De rijkdom van South Beach ruil ik in voor de rijkdom op Star Island. Met een boottocht of per jetski vaar je langs de huizen van de rich and famous. Want ook dat is leuk om te doen in Miami. Ben je het varen nog niet zat en zoek je wat meer spanning? Dan is het leuk om richting de Everglades te gaan. Dit immense moeras ligt op 1,5 uur rijden vanaf Miami en zit vol met alligators en krokodillen. Met een tocht per hovercraft kan je deze inwoners van de glades in levende lijve ontmoeten.

Wynwood Art District

Ik vermaak me ook goed in het kleurige Wynwood Art District. Deze wijk staat bekend om de prachtig beschilderde muren: de Wynwood Walls. Ik wandel door de levensechte kleurplaat en kom ogen te kort.

Kom bij met een goede kop koffie

Na een flinke portie kleur ga ik op zoek naar een bakje troost. Dat is niet moeilijk, genoeg knusse koffietentjes in de buurt. Mijn aanraders? Mister Block Cafe, MIAM Cafe of Panther Coffee.

Dolphin’s Mall: shop till you drop

Na de Wynwood Walls is het tijd voor wat Miami Malls. Geen gebrek aan winkels hier, Amerika is hét beloofde land wat shoppen betreft. Ik vind het leuk op Lincoln Street, maar echt goed shoppen doe je in een van Miami’s mega malls. Ik vond mijn creditcardlimiet in Dolphin’s Mall: alle grote merken hebben hier hun outlets gevestigd, wat een walhalla!

Met een lege bankrekening maar met volle koffer keer ik huiswaarts. Dag Miami, hopelijk tot snel!

Lees meer over: Actie!   Amerika   Miami   Samen weg   Verenigde Staten  
Gerelateerde verhalen