Wat te doen in Praag: 5 tips voor de leukste bezienswaardigheden

‘Vandaag uit Praag een kattebel, want er is zo veel te doen’, klinkt de bekende songtekst van BLØF. En inderdaad: geen tijd te verliezen als je in Praag bent. Bijna iedereen die een citytrip naar Praag maakt, is vol lof over de Tsjechische hoofdstad. Grote kans dat je wel eens van de Praagse Burcht, het Gouden straatje, de Karelsbrug en het grote Wenceslausplein hebt gehoord. Super leuk, maar ontdek tijdens een citytrip Praag ook zeker de minder bekende hotspots. So… ‘What to do when in Prague?’ Ik ging op citytrip naar Praag en geef je tips voor de leukste bezienswaardigheden buiten de gebaande paden.

1. Het mooiste uitzicht op Praag vanaf de Petrintoren

Praag is de stad van de honderd torens en vanaf de heuvels rondom de stad hebben we een prachtig uitzicht. Overal zien we de gloed van rode dakpannen. Het hoogste uitzicht heb je vanaf de Petrintoren. Na een bezoek aan de wereldtentoonstelling in Parijs in 1889, waren de leden van de Tsjechische toeristenclub zó onder de indruk van de Eiffeltoren dat ze hun eigen replica wilden. De kabelbaan brengt ons naar de top van de heuvel, waarna we de 299 traptreden van de toren beklimmen. Blijkt zo’n citytrip ook nog eens heel sportief te zijn…

2. Foodies opgelet: sla deze tips zeker op

Tijdens een trip naar het buitenland ga ik altijd op zoek naar de lekkerste eettenten. En of ik die heb gevonden. Per toeval komen we uit bij Venue voor een brunch met avocadotoast. Ben je op zoek naar iets zoets? Bij IF Café serveren ze fotogenieke taartjes die ook nog eens goed smaken. Voor het diner schuiven we aan bij Pasta Fresca, en ik denk dat je al kunt raden wat ze daar serveren…

3. Genieten van groen in de Franciscaanse tuin

Na inspanning komt ontspanning. Na een middag shoppen komen we tot rust in de Franciscaanse tuin midden in het centrum van Praag. We nemen plaats op een parkbank en tot slot slenteren we hier wat rond. Hier vergeet je de drukte van de stad en geniet je van de mooie natuur.


Lees ook: Fietsen in praag: 5 x zó kende je Praag nog niet


4. De hipste wijk van Praag: Holešovice

Om de benen te sparen nemen we vanaf halte Újezd tram 22 richting de wijk Holešovice. Deze wijk, in het noorden van Praag, is echt nog een wijk in opkomst en dat merk je vooral aan de rust. We mengen ons tussen de locals en ontsnappen ook hier even aan de drukte van het centrum. Vergeet ook zeker Vnitroblock niet, wat letterlijk ‘binnenplaats’ betekent. Deze locatie is een mix van een galerij, verschillende designwinkels en wat cafés. Leuk om even doorheen te lopen en een koffie met wat lekkers te bestellen.

5. Slapen in hartje centrum

Tijdens deze stedentrip verblijven we in het centraal gelegen Hotel Páv. Omdat dit hotel op de grens ligt van de oude en de nieuwe stad kunnen we gemakkelijk alle bezienswaardigheden bezoeken. Op een enkele tram na doen we alles te voet, ideaal!

Heb je door het lezen van deze Praag tips ook zin gekregen om deze stad te ervaren? Met deze tips ontdek je de stad op een unieke manier. Een citytrip naar Praag komt op deze manier wel heel dichtbij.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Praag  
Gerelateerde verhalen