Wat te doen tijdens een citytrip Sevilla: tips & hotspots

Sevilla staat zonder twijfel in mijn top 5 favoriete steden. De sierlijke stad waar de flamencodans zijn oorsprong vindt, barst van de cultuur, historie en … sinaasappelbomen. Ik word verrast door gebouwen uit de Moorse tijd die mij meenemen naar een ver verleden. Wanneer ik door de smalle straten met kleurrijke huizen dwaal, lijkt het net of ik op een filmset ben beland. Ik ben Tuti Vogelezang, collega bij TUI, en ik heb de leukste tips voor een citytrip Sevilla.

Magische tuinen, betoverende parken en koninklijke paleizen

Waar beter te beginnen dan bij het beroemde Plaza de España. Het meest bezochte plein van Sevilla kende ik alleen van de afbeeldingen uit de boeken of van belevenissen van anderen. Maar nu ben ik er zelf en word ik stil van wat ik zie. Het plein heeft de vorm van een halve cirkel met 52 fresco’s; beelden van typische Andalusische tegeltjes die de Spaanse provincies laten zien. Terwijl ik er ben, voert een prachtige flamencodanseres de kunst uit met volle passie.

Het aangrenzende Parque de María Luisa is van oorsprong onderdeel van de tuinen van het Telmo paleis. Uiteindelijk werd dit park openbaar voor iedereen. En terecht, want dit is zo’n park waar je op je gemak doorheen slentert en lang van de zon geniet. Terwijl ik andere toeristen en de lokale bevolking passeer, stuit ik op een kleine kapel waar een violist bekende nummers speelt. Voor een mooie foto hoef je weinig moeite te doen – je ontdekt steeds weer verborgen plekken of zelfs een waterval.

Wat staat er nog meer op mijn must see lijst? Real Alcázar de Sevilla natuurlijk, oftewel het Koninklijk Paleis van Sevilla. Wist je dat die ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? En dat is niet voor niks. Want het complex bestaat uit verschillende paleizen in mudéjarstijl. Moorse invloeden en de christelijke cultuur gaan hier hand in hand. Het is het oudste paleis van Europa dat nog in gebruik is door Koning Felipe V.

Wat is er nog meer te doen? Of eigenlijk: wat is hier nog meer te zien? Als je van tuinen houdt, moet je hier zijn tijdens je citytrip Sevilla. De paleistuinen van Real Alcázar – Jardines del Real Alcázar – zijn net als de gebouwen in de loop van de eeuwen gebouwd en verbouwd en dragen dezelfde architectuur als het paleis. Een serene plek waar ik de leukste selfies schiet.

Heb ik nog een tip? Jazeker. Casa de Pilatos is zo’n bijzondere plek dat dit paleis zeker een plek verdient in het rijtje met beste Sevilla tips. Dit prachtige paleis uit de 16e-eeuw ligt in de wijk Santa Cruz en midden in het hart van Sevilla. Het biedt een oase aan rust en het is zo fijn om er even rond te struinen.

Historische gebouwen en moderne kunst

Dwalend door sfeervolle straten en over gezellige pleinen sta ik ineens oog in oog met de grootste houten constructie ter wereld: Metropol Parasol. Oftewel Setas de Sevilla – de paddenstoelen van Sevilla. Het ontwerp op het plein Plaza de La Encarnación biedt de nodige schaduw. Mijn tip: bovenop de parasols is waar je moet zijn. Er loopt een bijzonder wandelpad en er ligt een terras waar ik bijna m’n hele geheugenkaart vol schiet met het panoramische uitzicht over de stad.

De Kathedraal van Sevilla heet officieel Catedral de Santa María de la Sede. Ook hier kijk ik weer m’n ogen uit. Het is de grootste gotische kathedraal ter wereld en is gebouwd op de plaats waar eerst een Moorse moskee stond. Nog zo’n juweel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. La Giralda – de toren – is 104 meter hoog en het enige overblijfsel uit die tijd. En als je vanaf deze plek over de stad heen wilt kijken, moet je wel even 35 verdiepingen naar boven.

Restaurants & koffiebars

Oké, tijd om de lokale keuken te proeven. Verde Menta Coffee & Brunch staat hoog op m’n lijst. Niet alleen vanwege de lekkere koffie, ook zelfgemaakte taarten, cupcakes, wafels … je kan het zo gek niet bedenken. En cafetaria Moya Brunch is er ook zo één. Met smakelijk belegde broodjes en gezonde smoothies is je energielevel zo weer aangevuld. En dan die overheerlijke Spaanse tapas. Restaurant Dúo Tapas en La Terrazo zijn voor mij echt the place to be. De twee restaurants liggen vrijwel naast elkaar. En net zoals er duidelijk veel aandacht aan de warme inrichting gegeven is, zijn de minigerechten met liefde bereid tegen een redelijke prijs.

Slapen in de leukste hotels

Een fijn logeeradres om naar terug te keren, is wel zo prettig. Want evenals de highlights is je verblijf ook een belangrijk onderdeel van je citytrip. Maak je citytrip Sevilla extra speciaal en logeer in Hotel San Gil. Een charmant Sevilliaans paleis dat tot hotel is omgebouwd en een ideale uitvalsbasis heeft wanneer je eropuit trekt. Wanneer je voorkeur uitgaat naar een hotel dicht bij het centrum, dan is Hotel Soho Boutique Sevilla een absolute aanrader. Een kleinschalig hotel waar traditie en moderniteit perfect samengaan.

Ben je na het lezen enthousiast geworden over deze bruisende stad? Bekijk dan het aanbod van TUI voor een fijne logeerplek. Of je nu een Last Minute citytrip Sevilla boekt of juist een trip voor later in het jaar, er zit zeker een prettig verblijf voor je bij.

Lees meer over: Citytrips   Europa   Hotspots   Sevilla   Spanje  
Gerelateerde verhalen