Sluit Senegal in je hart: 5 x het beste van West-Afrika

Een heel nieuwe wereld gaat open op maar 6 uur vliegen van België. En met het tijdverschil van maar 2 uur, ga je hier zonder jetlag op vakantie. Je spot dieren van dichtbij tijdens een safari, leert de lokale bevolking en hun cultuur kennen en vertoeft op de mooiste stranden… Teranga in Senegal. Ik neem je mee en toon je alle aspecten van dit indrukwekkende land in West-Afrika.

1. Spot dieren van dichtbij Bandia Park

Tijdens een jeepsafari van een halve dag rijden we samen met de lokale TUI gids door Bandia Park en kruisen allerlei dieren mijn pad. Het park is redelijk klein, dus de kans dat we dieren van dichtbij spotten is heel groot. Van giraffen tot neushoorns en krokodillen. Ik trek mijn ogen vol bewondering open. Deze uitstap is zeker ook toegankelijk voor kinderen.

2. Dompel je onder in de lokale cultuur

Tijdens deze dagtrip reis ik door baobabsavannes om lokale dorpen te ontdekken, waar we leren hoe de Senegalese bevolking leeft. Ze laten mij hun beste dansmoves zien en toveren een lekkere lokale lunch tevoorschijn. Ook natuurliefhebbers zullen deze dag ongetwijfeld herinneren, want we varen over de Saloum Delta, vanwaar je allerlei vogels spot.

3. Chillen in Saly

Palmbomen, leuke beachbars en relaxte stranden. Saly is een toeristische, maar heel gezellige plaats in Senegal. Een echte aanrader in Saly is Iroko Beach, een gezellige strandbar met verschillende gerechten en cocktails, en zicht op het strand. We eten een heerlijke maaltijd met de voeten in het zand en liggen daarna met een cocktail in de hand op een strandbed. Genieten van de zonsondergang, het zalige weer en het lekkere eten… Hier beleef je het ultieme vakantiegevoel.

4. Ontdek de levendige markten

We bezoeken het dorp M’Bour met lokale markten en vissersboten. Hier ben ik echt onder de indruk: honderden boten liggen aan het water en de vissers halen verschillende soorten vis van boord. We nemen ook een kijkje bij lokale winkels, die stoffen verkopen voor het maken van kleren. Heel ambachtelijk, lokaal en kleurrijk.

5. Verblijf in het gloednieuwe Riu Baobab

Het hotel is nog maar open sinds eind maart 2022, dus het personeel verwelkomt ons hartelijk als een van de eerste gasten in het hotel. Riu Baobab ligt in Point Sarène, iets verder gelegen is van de toeristische plaatsen zoals Dakar en Saly, en kijkt uit op de goudgele kustlijn van Senegal. Hier kom je tot rust aan het zwembad, laat je je verwennen door de lekkere keuken in een van de restaurants en sport je dat er weer af tijdens de vele activiteiten.

Senegal heeft dus heel wat te bieden, van safari’s tot levendige markten. Ik geef je graag nog wat nuttige tips voor je vakantie in Senegal. Neem altijd wat cash geld (West-Afrikaanse frank) mee voor fooien en tips. Na een excursie en transfer is het hier vanzelfsprekend om een fooi te geven. Ook kan het aan het RIU hotel soms wat waaien, doordat het vlak bij de kust ligt. Een trui is dus geen overbodig item in je koffer. En als laatste: je kan hier ook uit de voeten met het Frans, de officiële taal van Senegal. Au revoir!

Lees meer over: Afrika   Hotspots   Rondreizen   Senegal  
Gerelateerde verhalen