Romantisch weekendje weg: 3 redenen om het romantische Spa te bezoeken

Na maanden in deze coronacrisis vinken we alle wandelwegen in de buurt al meerdere malen af en de 4 muren van ons huis hebben helaas geen geheimen meer. Hoog tijd dus om van omgeving te veranderen en onszelf terug op te laden. Tijd voor een romantisch weekendje in Spa. Wij lijsten graag enkele redenen op waarom wij denken dat Spa een romantisch bezoekje waard is.

 1. De rijkelijke geschiedenis

In tegenstelling tot wat velen denken, is Spa best een klein en schattig stadje, ondanks dat het een van de oudste en meest toeristische bestemming van heel Wallonië is. Als je doorheen de straten loopt, merk je meteen dat Spa in het verleden een geliefde plek was voor de high society. Dit resulteerde in enkele prachtige historische gebouwen zoals het oude badhuis of kuurhuis, het immense casino… Leuk om als koppel de stad te ontdekken en te herbeleven. Ons deed het alvast denken aan een 19de-eeuwse film, met een romantische plot uiteraard. 😉

2. Verdiepen in de natuur

 Privacy en rust zijn essentieel voor romantiek. In Spa wandel je door verschillende natuurdomeinen waaronder Domain de Berinzenne, het meer van Warfaaz, Ninglinspo en de Vallei van Hoëgne. Hier kom je bijna niemand tegen. Ideaal om samen wat qualitytime in de natuur te beleven.

Onze persoonlijke favorieten zijn Ninglinspo en de Vallei van Hoëgne. Een wandeling in Ninglinspo is een echte aanrader. Deze enige bergrivier van België neemt je mee tijdens een 6 km lange wandeling langs mooie natuur, enkele watervalletjes en avontuurlijke paden. Ideaal om de gentlemen in je een paar keer naar boven te halen en de dame een paar keer over de plas te helpen.

Wat maakt de Vallei van Hoëgne nu net zo magisch? Als je het ons vraagt, zijn het de wandelpaden die voor de nodige portie charme zorgen. Hier ga je op avontuur via een bospad met authentieke boomstambruggetjes en kronkelende vlonderpaden. Om de wandeling helemaal af te maken, zorgt de rivier niet enkel voor enkele mooie watervallen maar ook voor kleine vijvers die bijdragen aan het dromerige aspect.

3. Herbronnen in de thermen

Eens in Spa kan je een bezoek aan de thermen van Spa niet links laten liggen. Laat alle stress van de drukke werkweek los en ontspan samen in een van de vele wellnessbaden. Geniet daarbij ook van een Zweedse Sauna, die jou trakteert op een geweldig uitzicht over het historische centrum van Spa. Samen herbronnen in de Thermen is een echte aanrader om jouw weekendje te doen slagen.

Onze favoriete plek van de thermen was het buitenzwembad, waar je in alle rust en in de natuur samen kon vertoeven. Een echt ‘aaah vakantie’-gevoel hadden we hier. Volledig omgeven door de natuur, stoomwolkjes hier en daar en om het geheel af te maken een warme gloed die al je spieren doet ontspannen.

De combinatie van natuur, luxe en wellness is het ideale recept voor een romantisch weekendje weg en maakt van Spa een interessante binnenlandse plek voor koppels. We vertellen je nog over andere mooie plekjes in Spa in deze blog.

Lees meer over: Actie!   België   Europa   Samen weg  
Gerelateerde verhalen