Wie dit leest is in… Amerika

Hoe aangenaam is het om boven de Atlantische Oceaan te lezen over je volgende bestemming… Amerika. Laat de films en je reisgenoten voor wat het is, neem een boek en duik alvast in dit immense land. Ook wanneer je achteraf wakker ligt door de jetlag of wanneer je de vele impressies even op pauze wilt zetten, is een boek je beste vriend. Tijdens een trip naar de USA leer je veel bij, maar deze boekentips geven je net wat meer inzicht in dit grote, uitgestrekte land.

The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald

Laten we aftrappen met een klassieker: The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald, je wel bekend door de gelijknamige film met Leonardo DiCaprio in de hoofdrol. Dit meesterwerk geeft je een blik in het leven van de elite tijdens de roaring twenties en de drooglegging in New York. Naast kritiek op de American Dream met Gatsby’s streven naar rijkdom in plaats van vrijheid en geluk, is dit ook een verhaal over ware liefde. Lees je deze in Central Park, kijk dan even rond en probeer je die roerige jaren 20 eens in te beelden in deze bruisende stad.

De Vergeten Deverill – Santa Montefiore

Wat luchtiger is De Vergeten Deverill van Santa Montefiore. Een heerlijk familieverhaal dat zich afspeelt in de jaren 60 in Amerika en in het Ierland van eind 19e eeuw. De Ierse Arethusa ontvluchtte haar thuisland. Haar Amerikaanse dochter Faye wilt maar al te graag ontrafelen waarom. Dit feelgood boek, zoals we gewoon zijn van de schrijfster, is ideaal om te lezen op je terras met uitzicht op de natuur van Yosemite Park of na een hete dag in Death Valley.

De Onsterfelijken – Chloe Benjamin

De Onsterfelijken van Chloe Benjamin heeft een mysterieus kantje. De New Yorkse broers en zussen Gold krijgen van een helderziende op jonge leeftijd hun sterfdatum te horen. Dit heeft grote gevolgen op de rest van hun leven. Het boek laat ons zien hoe zij omgaan met deze kennis en hoe ze hun leven ernaar vormen. Dit onorthodoxe verhaal speelt zich af op verschillende plekken in Amerika en kan je door de onverwachte wendingen en het filosofische aspect onbedoeld veranderen.

When in America…

Wat zijn nu de échte highlights van het enorme, veelzijdige Amerika? Hoe haal je het beste uit je rondreis langs de vele steden en nationale parken? Reisgidsen genoeg voor alle delen van de Verenigde Staten, zoals Insights Guides: United States on the road. Deze handige reisgids (op papier, via app of op e-book) helpt je kiezen welke hoogtepunten je wilt bezoeken tijdens je trip, dankzij de insider informatie over alle must-sees. Insight Guides: New York neemt je dan mee door deze grootstad, met tips van locals om elk facet van de stad te ontdekken. Heb je New York al eens bezocht? Met Off the grid New York City ontdek je via wandelroutes door verschillende buurten het minder bekende New York.

Gaven deze boekentips je de kriebels om aan sightseeing te doen in New York, of een roadtrip te maken in het wilde westen of het zonnige zuiden? Tussen onze rondreizen Verenigde Staten vind je zeker wat je zoekt.

Meer leestips? Ga je binnenkort naar Frankrijk of Mexico?

Lees meer over: Noord-Amerika   Rondreizen   TUI nieuws   Verenigde Staten  
Gerelateerde verhalen