Op workation aan de Belgische kust: verruil je thuiswerkplek voor zicht op zee

Het kantoorleven is vorig jaar 360 graden veranderd door COVID-19. En het vooruitzicht is dat dit zo zal blijven. Kom je hierdoor in een sleur terecht en kun je wel een inspiratieboost gebruiken? Verruil je thuiswerkplek voor een workation in een hotel aan de Belgische kust. Wandel zo het strand op voor nieuwe energie en brainstorm over een project terwijl het geluid van de zee op de achtergrond klinkt. Aan het einde van de werkdag klap je de laptop dicht en zoek je gemakkelijk ontspanning op in de omgeving. Of wat dacht je van een verlenging van je workation met een staycation?

Hotel uit, strand op

Wat een rust! Bij C-Hotels Andromeda staat een workation namelijk in het teken van luxe en 100% ontspanning. Eenmaal zalig wakker geworden in de kamer, staat een uitgebreid ontbijtbuffet met zicht op zee op je te wachten. Vol energie kan je aan de slag met de werkdag. Of neem je eerst nog een duik in het binnenzwembad? Vanaf de goed ingerichte werkplek stap je zo de wandelpromenade en het strand op. Dit hotel is namelijk gelegen op de zeedijk van Oostende. Wat is dat genieten na een meeting vol moeilijke cijfers of een belangrijke call met een klant. Meer richting het zuiden vind je C-Aparthotel Zon & Zee. Hier waan je jezelf in een hippe beachclub. Riviera Maison, het bekende interieurmerk, creëert met haar kleuren een unieke vakantiesfeer. En binnen een mum van tijd sta je op het strand van Westende. Dit klinkt meteen beter dan een thuiskantoor.

Een frisse en gezonde zeelucht doet wonderen

Het klinkt misschien een beetje cliché, maar uitwaaien tijdens een kustwandeling is deugddoend én gezond. Het zeewater, dat door de golfslag in de lucht verneveld wordt, bevat natuurlijke stoffen die goed zijn voor je lichaam. Uit onderzoek van de Universiteit Gent en het Vlaams Instituut voor de Zee blijkt dat zeelucht inademen helpt om kanker te bestrijden en een hoge cholesterol tegen te gaan. Voor de werkdag, tijdens de werkdag of na de werkdag een bezoek aan het strand: een workation aan de Belgische kust maakt het mogelijk. Wedden dat de wind door je haar zorgt voor rust in je hoofd? Daarna ga je gegarandeerd weer met een nieuwe dosis energie aan de slag.


Lees ook: Voor het eerst weer op vakantie: de frisse lucht van onze kust


Golden Hour op z’n best

Zo, het einde van de werkdag zit erop. Tijd voor ontspanning. Duik de sauna en het bubbelbad in bij C-Hotels Andromeda of neem plaats in de C–Bar of de unieke living room lobby voor een aperitief met zicht op de zonsondergang. Verblijf je in C Aparthotel Zon & Zee? Ontdek dan gemakkelijk het dorpscentrum van Westende met zijn vele bistro’s. Of plof neer op het balkon en droom weg bij een goed boek terwijl de zon verdwijnt achter de horizon. Met het strand om de hoek is het zeker geen slecht idee om hier te vertoeven. Vliegeren, ontspannend zonnen of genieten van de laatste zonnestralen van de dag. Want het welbekende Golden Hour moet je hier gezien hebben.


Benieuwd hoe je je kan voorbereiden op een workation? Lees dan ook de tips van een ervaringsdeskundige.


Twee vliegen in een klap: workation en staycation

Tijdens een workation wordt er natuurlijk niet alleen maar gewerkt, er is ook tijd voor ontspanning. Maak een planning en deel je dag in naar wens. Struin over de boulevard om daarna te genieten van een ijsje in de zon. Ga winkelen in Nieuwpoort, garnalen proeven in Oostende of cultuur snuiven in ‘Werelderfgoedstad’ Brugge. Boek je een workation bij C-Hotels Andromeda of C Aparthotel Zon & Zee, dan krijg je er een gratis Kustpas met kortingen op vele attracties bij. Zo loopt je workation aan de Belgische kust naadloos over in een staycation.

Lees meer over: Achter de schermen   België   Europa   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen