Zalig zen en zeilen in de Golf van Volos

Het een en ander bijleren over zeilen gecombineerd met het verkennen van ongelofelijk mooie eilanden, de lokale cultuur, lekker eten en drinken en dat allemaal onder de warme Griekse zon. What more can we wish for? Denzel, lifestyle and travel editor, verkende samen met een vriendin de Golf van Volos vanop een zeilboot.

De reis begon in Volos zelf met hun eigen zeilboot, waarmee ze de prachtige Griekse kust afvoeren. Met elke dag weer een ander adembenemend stadje, eiland, klooster of natuurfenomeen om te bewonderen.

Tips voor een zeilreis in de Golf van Volos:

1. Makrinitsa

Voor je de zee optrekt, is het zeker een aanrader om ook het vasteland te verkennen. Volos en omstreken hebben enorm veel te bieden. Verken bijvoorbeeld het kleine, gezellige dorpje in de bergen: Makrinitsa. Niet onterecht heeft het dorp de bijnaam ‘balkon van Mount Pelion’ gekregen. Daar vind je namelijk de meest prachtige uitzichten over Volos zelf.

2. Restaurant Kritsa

Zoek je in Volos een gezellig restaurant om onze eerste Griekse maaltijd te verorberen? In Kritsa koken ze enkel met lokale producten van eigen boerderijen. Geen betere plek dus voor je eerste maaltijd in Griekenland. Stifado, Baklava, Tzatiziki,… allemaal even lekker!

3. Restaurant Isalos

Na een eerste dag op het water kan je aanmeren in de pittoreske haven van Oud Trikeri. Hongerig van het zwemmen in de zee eerder die dag en opnieuw op zoek naar Griekse specialiteiten om de honger te stillen? Bij restaurant Isalos vind je heerlijke Griekse specialiteiten om je honger te stillen na een dag vol zwemmen en zeilen. Je krijgt er de lekkerste vis en zeevruchten voorgeschoteld. Als je fan bent van vis, is dit echt een must visit in de Golf van Volos.

4. De zonsondergang

Als je op een zeilboot zit aan de Griekse kust, is de beste show die je kan krijgen eentje die je er gratis en voor niets bij krijgt! Je ziet er elke avond een supermooie zonsondergang.

5. Het eiland Alonnisos

Alonnisos met zijn kleine straatjes, restaurants en bars, zal meteen je hart veroveren. Als het je lukt om de oude stad te bereiken, word je beloond met een fantastisch uitzicht. Een geweldig restaurant om ’s avonds je buik rond te eten: Archipelagos.

6. Het klooster van Kira-Panagia

Zeil zeker ook eens naar het klooster van Kira-Panagia, waar je op een warm onthaal van de monniken kan rekenen. Kom je er in het zomerseizoen, dan wordt dat warme onthaal vergezeld van een glas wijn dat ze daar produceren.

Dichter bij Volos, in Meteora, kan je van het ene klooster naar het andere trekken. Je voelt je bijna alsof je in een scene van Game Of Thrones beland bent. We raden aan om hier zeker een fiets te huren, zodat je gemakkelijk meerdere kloosters op een dag kan bezoeken. Dat het goed is voor de benen, is mooi meegenomen!

7. De baai van Planitis

Ook op het eiland Kira-Panagia vind je een prachtige lagune, waar je met de zeilboot in kan varen. Het kan riskant zijn, want de ingang van de lagune is erg smal en de stroming heel sterk. Maar met een ervaren schipper en sterke motor lukte het je in no time. Een zalige namiddag in het water, en misschien heb je wel de lagune helemaal voor jezelf!

Lees meer over: Europa   Griekenland   Hotspots   Zonvakanties  
Gerelateerde verhalen