Zo kom je écht uitgerust terug van vakantie

Natuurlijk ga je op vakantie om bij te komen. Een boek lezen, een middagdutje, te lang rommelen in de badkamer… Dat is zeker fijn. Maar sinds wij de dag zo plannen dat we tenminste iedere dag iets actiefs doen, halen we zoveel meer uit onze bestemming (en de dag). Zo lijkt het alsof de vakantie twee keer zo lang duurt. Ook tijdens ons verblijf bij TUI BLUE Falésia in de Portugese Algarve. In deze blog vertel ik je waarom je daar echt geen excuus meer hebt om het niet te doen.

Vroeg uit de veren

We staan graag voor dag en dauw op om tijdens een strandwandeling de zon op te zien komen. En dat kan hier heel goed. Er is een kleine, moeilijk te bereiken en daarom zo unieke, beeldschone baai op klauterafstand. Ook zetten we de wekker voor een yogales en gaan hoe dan ook de omgeving verkennen. En neem van mij aan: de BLUE Guides staan voor je klaar. Dat zijn lokale experts (met smaak!), die de omgeving op hun duimpje kennen. Verwacht geen uitgekauwde adviezen wat betreft het toeristische dorp om de hoek, maar de beste restaurants, originele uitstappen en wetenswaardigheden waar je trivial pursuit kennis van opknapt.

De paden op, de lanen in

Varen, paardrijden of een fourwheeldrive door een ruig landschap tijdens zonsopkomst? Ja, ja, ja. We ontdekken hoe prachtig Lagos is. Het hotel staat in het gezellige vakantiedorp Olhos D’Agua en een kwartier verderop vind je het leuke Vilamoura. Faro is zo’n 20 minuten rijden en Tavira, een van de mooiste stadjes uit het gebied, is slechts drie kwartier verderop. Ook verbazen we ons dat we in een dag op en neer naar ons geliefde Lissabon kunnen. De BLUE Guides stellen te gekke individuele tripjes samen, precies zoals je het graag zou willen. Ze organiseren vervoer, kennen de lokale gebruiken (en de beste deals), de snelste (of mooiste) routes en verrassen je hoe dan ook met culturele insights. Zo sturen de BLUE gidsen ons naar Loulé Market waar de vissers hun waar op de markt verkopen en waar de chef van het hotel zijn lekkers haalt.

Whisky on the Portugese Rocks

En er is nog meer: de TUI BLUE app. Download ‘m (handig voor check-in en het verzoek om een late check out) en je leest per hotel wat er te doen is. In ons geval is dat een ‘Whisky on the Rocks’ proeverij. De ‘rocks’ zijn hier geen ijsblokjes, maar onvervalste steenrode Portugese rotspartijen langs de kust. Niet in ons glas, wel het decor van de avond. We hadden ‘m zonder de app hoe dan ook gemist. Je boekt er ook het à-la-carterestaurant mee (doen!) en ziet of er nog plaats is bij de yogales voor beginners. Met een kwieke Portugese aan het roer en de ruisende zee op de achtergrond is dat zeker een aanrader.

Sit ups onder de wuivende palmbomen

Mocht je je vakantie nu aan willen grijpen om jezelf (ook) nog even in het zweet te werken, dan is TUI BLUE evengoed je man, met dank aan het BLUEf!t fitness programma. Say what? Iedere BLUE bestemming heeft een uitgebreide sportschool met outdoor locatie waar elke dag het soort gymlessen worden gegeven waar zelfs de meest verstokte sporter (lees: ik) plezier uithaalt. Niet echt enthousiast voor fitness en al helemaal niet op vakantie? I hear you, maar ik kan je vertellen: sit-ups met de golvende oceaan en wuivende palmbomen om je heen zijn zo gek nog niet. En je wordt vást enthousiast van het holistische wellness concept: gezond leven is immers het hele plaatje. Baantjes trekken versus zonnebaden. Gewichtheffen versus een massage. Op de crosstrainer versus ochtendyoga. You get the point. En ja, dan kom je pas écht uitgerust terug van vakantie, geloof mij maar.

Lees meer over: Achter de schermen   Europa   Portugal   TUI nieuws  
Gerelateerde verhalen