Zorgeloos Zakynthos: Dee deelt haar All Inclusive ervaring

Mijn hart maakt een sprongetje: we mogen weer op vakantie. We zijn eraan toe om helemaal tot rust te komen en vertrekken naar het Griekse eiland Zakynthos. En het wordt nog beter: we verblijven All Inclusive bij TUI BLUE Caravel.

Voorbereiding vakantie Griekenland

De voorbereiding op je vakantie naar Griekenland duurt dit jaar misschien iets langer dan normaal… Maar dat mag de pret niet bederven. Als je naar Griekenland gaat, is het verplicht om maximaal 72 uur voor vertrek een Covid PCR-test af te laten nemen. Boek je een pakketreis bij TUI met een vertrekdatum t.e.m. 31 oktober 2020? Dan vergoedt TUI deze test voor je. Ook vul je uiterlijk 24 uur voor vertrek online een aantal formulieren in. Vervolgens ontvang je per mail een QR-code. Bewaar die goed, want dit is de sleutel naar de Griekse zon.

Vliegen met mondmasker: het hoort erbij

Vanaf het moment dat je de luchthaven binnenstapt, draag je een mondmasker. Dat geldt ook aan boord van het vliegtuig. Neem er genoeg mee in je handbagage, want iedere vier uur wissel je van mondmasker. Zodra je de Griekse luchthaven verlaat, mag je mondmasker af. De rest van de vakantie kunnen de mondmaskers – in ons geval – de hele vakantie in de koffer blijven zitten.


Lees ook: Mallorca tips: zo vier je nu vakantie op de mooiste plekken van Mallorca


All Inclusive genieten op Zakynthos

Bij TUI BLUE Caravel hoef je geen mondmasker te dragen. Ook niet binnen. Wel geldt de anderhalvemeterregel ook in Griekenland. Geen probleem, want er is meer dan genoeg ruimte om voldoende afstand te houden. En dat is stiekem alleen maar fijn; we hoeven ons hier alleen maar bezig te houden met vakantievieren. En dat is easy peasy op dit stukje paradijs dat we nu ons thuis mogen noemen. TUI BLUE Caravel is namelijk een plaatje. Met infinity pools, vers en lokaal eten en bijzonder attent personeel. Tot rust komen is hier een eitje. En de TUI BLUE app maakt het je nog gemakkelijker. In deze app vind je alles wat je over het resort wil weten. En je kunt ‘m gebruiken om je aan te melden voor de sportlessen, yoga of een uitgebreide massage. En natuurlijk reserveer je er ook je tafel mee in het à-la-carterestaurant, terwijl je meteen even de menu- en drankenkaart checkt.

All Inclusive: kan dat nog wel?

Er staan op iedere hoek van het resort desinfecteerpalen, de ligzetels staan minimaal anderhalve meter uit elkaar en ook in het restaurant heeft iedere tafel genoeg ruimte om afstand te bewaren. TUI BLUE Caravel is een All Inclusive en zoals je dat gewend bent, heeft ook dit hotel een buffetrestaurant. Het enige verschil is nu dat je je eten niet meer zelf opschept. Het eten staat achter plexiglas; het zorgzame personeel serveert het naar jouw aanwijzingen. Niks is teveel en de hygiëne staat voorop. Extra pluspunt: het fruit was altijd heerlijk rijp!

Blauw, blauwer, blauwst

Het resort is heerlijk ruim opgezet. Je hebt dus alle ruimte op je ligzetel aan het zwembad. Maar welk van de twee zwembaden kies je voor een dag zonnen, zwemmen en ontspannen? Het is moeilijk kiezen, maar ik denk dat de infinity pool met ligzetels óp het water mijn favoriet is. Want het uitzicht op zee vanaf je ligzetel is niet te overtreffen. Alsof dat nog niet mooi genoeg is, sliepen we in een swim-up kamer. Dat betekent dat we vanaf ons terras zó dat blauwe water in plonsden. Ben je meer een strand type? Vanaf het resort sta je in no time met je tenen in het zand of lig je met een goed boek op een van de strandstoelen, in de koele schaduw van een rieten parasol. En dat alles op anderhalve meter afstand uiteraard.

Bezoek Zakynthos-Stad

Het hoofddoel van de vakantie was tot rust komen. Daar hoefden we het resort niet voor af. Maar natuurlijk wilden we ook iets van het wonderschone Zakynthos meepikken. Dus kozen we voor een uitstapje naar Zakynthos-Stad. Het was merkbaar rustig voor de tijd van het jaar – ook wel eens leuk –, maar nog steeds gezellig. Je merkt dat ook hier het leven weer op gang komt. Bijna alle restaurants hebben een terras buiten, dus een mondmasker is niet nodig.

Schildpaddeneiland Marathonisi

Tip als je meer van de omgeving van Zakynthos wilt zien: maak een boottocht naar schildpaddeneiland Marathonisi. Dit eiland ligt voor de zuidkust van Zakynthos, in de Baai van Laganos. Marathonisi staat vooral bekend om de schildpadden. Het eiland heeft zelfs de vorm van een schildpad. Maar je krijgt nog veel meer moois te zien. De grotten en het azuurblauwe water zorgen gegarandeerd voor Instawaardige foto’s. Je kunt zelf een boot te huren (bij sommige verhuurbedrijven met vaarbewijs, bij sommige zonder) en op avontuur gaan, of je boekt een daguitstap.

Huur een auto en voel je vrij

Wij kozen ervoor om een auto te huren op Zakynthos.  Dat zorgde ervoor dat we vrij waren om het eiland op onze eigen manier te ontdekken, en voelde voor ons in deze tijd extra goed. Natuurlijk kan je ook met de bus gaan. Een mondmasker is dan verplicht. Of bestel een taxi. Naast de chauffeur mogen er drie andere personen in een taxi op Zakynthos. Goed om rekening mee te houden als je met een groter gezelschap bent.

Je vakantie naar Zakynthos is nu misschien een beetje anders dan je gewend bent. Maar wij durven uit eigen ervaring te zeggen: je vakantie lijdt echt niet onder de maatregelen. Het is gewoon een ‘nieuwe manier’ en het voelt goed om dit ook op vakantie in acht te nemen. Wij hebben onwijs genoten van het prachtige Zakynthos en gaan er zeker nog eens naar terug.

Ontspannen op vakantie

Met TUI ga je met een gerust hart op vakantie. Heb je al geboekt en verandert er voor vertrek iets in je eigen situatie of op bestemming? Dan maak je zonder problemen gebruik van de omruilgarantie. Maar ook op bestemming vier je zorgeloos vakantie. Lees snel verder over al onze services voor vertrek en tijdens je reis.

Lees meer over: Actie!   Europa   Griekenland   Samen weg  
Gerelateerde verhalen