Zuid-Frankrijk met kinderen: 7 tips voor kidsproof uitstappen

Louiz en ik (Elke van Sunkissed) vertrokken voor de tweede keer richting Argelès-sur-Mer voor een mama-zoonvakantie. Het werd een vakantie vol waterpret, avontuur en vooral veel qualitytime. In dit blog lees je de 7 leukste kids proof activiteiten die we voor jullie testten.

Camping La Sirène

Overnachten doen we in een cottage op La Sirène, een heel kindvriendelijke en gezellige camping. Je vindt hier een waterpark, een super mooi zwembad en hele leuke speeltuinen, en er zijn verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Kortom, er is heel wat te doen voor de kinderen. Voor de ouders vind je er trouwens, naast heel wat activiteiten, ook een leuke ‘beach’bar met zicht op het zwembad. Terwijl jij daar proost leven de kinderen zich uit in het zand.


Benieuwd naar meer kindvriendelijke campings in Frankrijk? Bekijk onze top 5.


1. Diner met Simba-show

Slaap je op Camping La Sirène? Dan kan je een paar keer per week een show meepikken zoals Simba, Aladdin en een magieshow. De show zelf is inbegrepen voor gasten. Zorg wel dat je ruim op voorhand een plaats vrijhoudt, want de shows zijn populair. Je kan ook kiezen voor het diner. Hierbij krijg je een driegangenmenu én heb je het beste zicht op de show. Wij kiezen voor het diner tijdens de Simba-show en genieten van begin tot het einde.

2. Argelès Aventure

Als jullie op zoek zijn naar avontuur, zijn jullie hier aan het juiste adres. Van een hoogteparcours en minigolf tot canyoning en reuzenglijbanen bij de Drop In. Zowel jong als oud vermaakt zich hier opperbest. Gezien Louiz zijn leeftijd (5 jaar) kiezen we voor het kleine hoogteparcours. Ideaal wanneer de kinderen voor het eerst een hoogteparcours doen, want de route is op oogniveau van de ouders en de beveiliging is iets simpeler.

3. Oniria aquarium

Altijd een winner bij kinderen: dieren! Oniria is een mooi aquarium met verschillende vissoorten, informatie en animatie. Combineer je bezoek aan het aquarium met een wandeling door de haven van Canet en over het strand. Honger gekregen? Naast het aquarium ligt een ijs- en pannenkoekenzaak.

4. Diner met piraten: Gang de Pirates

Een van de leukste dinershows die we gedaan hebben. Van het begin tot het einde word je ondergedompeld in de piratenwereld. Zowel de ontvangst als de bediening is in handen van piraten, de setting is volledig on point en tijdens het diner vindt er een leuke show plaats. En het belangrijkste? Het eten is super lekker! Geen fastfoodmenu, maar heerlijke gerechten. Tussen het hoofdgerecht en dessert leven de kinderen zich uit in de kleine binnenspeeltuin of gaan ze lekker tekenen.

5. Boottocht naar Collioure

We kunnen met de auto naar Collioure rijden, maar kiezen ervoor om met de boot te gaan. We vertrekken vanuit de haven van Argelès-sur-Mer en tijdens een tocht van 20 minuten krijgen we wat meer informatie over de mooie uitzichten. Eenmaal in Collioure vallen ons meteen de kleurrijke huizen op. Het is een super gezellig dorp met kleine, lokale winkels, restaurants en mooie gebouwen. Er is wat teleurstelling bij Louiz wanneer hij merkt dat er geen zandstrand is, maar dat is snel over als we na onze terugtocht nog even stoppen op het strand van Argelès-sur-Mer.

6. Kajakken

Ik ben zelf heel graag op het water en bij Blue Bear Kayak heb je een family proof kajakroute. Ideaal om dit eens samen te testen. We kiezen voor de halve dag, aangezien het Louiz zijn eerste keer is. Een schot in de roos. Iemand van Blue Bear Kayak begeleidt de kajaktocht en naast een tweetal koppels zijn er ook nog andere gezinnen. Tijdens de route komen we snorkelaars, zee-egels en verschillende vissen tegen. We leren meer over de omgeving en onderweg stoppen we op een klein, afgelegen strand om even uit te rusten. Ideaal om onze picknick op te eten, samen schelpen te zoeken en een duik te nemen in het water. Dit is voor herhaling vatbaar.


Lees ook: Relaxed met de auto op vakantie naar Frankrijk: 5 x Dee’s tips


7. De toeristische trein in Argelès-sur-Mer

De kleine trein is een leuke manier om van de camping naar het strand te reizen. Je hoeft je wagen niet te nemen, dus geen parking te zoeken en de kinderen vinden het geweldig. De trein stopt bij de hoofdingang van de meeste campings in Argelès-sur-Mer en je kiest zelf op welke plek je uitstapt. Vanaf de stopplaats aan het strand wandel je zo richting de haven, het springkastelenpark op het strand en verschillende restaurants en strandbars. Zeker een must-do met kids.

Argelès-sur-Mer bleek opnieuw een perfecte bestemming voor een onvergetelijke mama-zoonvakantie. Van spannende avonturen bij Argelès Aventure tot ontspannen kajaktochten met Blue Bear Kayak, deze vakantie bood ons alles wat we zochten. Ik hoop dat deze tips jullie inspireren voor een geweldige tijd in Zuid-Frankrijk met kinderen!

Lees meer over: Autovakanties   Europa   Familie   Frankrijk   Hotspots  
Gerelateerde verhalen