8-daagse Nijlcruise met de MS Jaz Jubilee, Luxor | TUI

8-daagse Nijlcruise met de MS Jaz Jubilee

Info

Info over 8-daagse Nijlcruise met de MS Jaz Jubilee

Faciliteiten

 • Groot zonnedek met zoetwaterzwembad, poolbar, gratis ligzetels, parasols en handdoekenservice
 • Ruim restaurant waar alle passagiers tegelijk kunnen plaatsnemen
 • Ruime loungebar
 • Receptie
 • Shop
 • Schoonheidssalon (2x/week, in Luxor en Aswan, op aanvraag)
 • Wasservice

Extra info

- prijstabel: code 16345

- verlenging of combinatie met andere hotels mogelijk: prijsberekening op aanvraag bij je reisagent

INFO

Inbegrepen: vluchten Brussel-Luxor en Luxor-Brussel / 7 nachten cruise in volpension (All In mits toeslag) aan boord van de M/S Jaz Jubilee / begeleide bezoeken tijdens de cruise met Nederlands- en/of Franstalige gids en maaltijden volgens beschrijving / alle transfers

Niet inbegrepen: optionele bezoeken (ter plaatse te betalen) / fooien (± € 60)

- Opmerking: Het programma kan gewijzigd worden omwille van het vaarschema, de waterstand of onderhoudswerken aan de sluizen. Cruises met vermelde boten of gelijkwaardig.

- Algemene opmerkingen voor onze Nijlcruises

 • Hou er rekening mee dat het programma dag aan dag kan gewijzigd -worden omwille van het vaarschema, de waterstand of onderhoudswerken aan de sluizen. Alle vermelde bezoeken worden evenwel gerespecteerd, eventueel in een andere volgorde. Soms moeten delen van de route per autocar uitgevoerd worden.
 • Fooien zijn niet inbegrepen in de prijs. De gids zal je geld vragen om te verdelen onder het boordpersoneel op het schip (obers, schoonmaakpersoneel, autocarchauffeur, de kapiteins van de feloeken,....): € 60 per pers. voor een 8-daagse cruise.
 • De bezoeken/excursies vinden steeds vroeg op de ochtend plaats. Gelieve rekening te houden met vroeg opstaan en vroeg ontbijt.
 • De facultatieve excursies kunnen begeleid worden door een andere gids dan die op de boot.
 • Gelieve er rekening mee te houden dat motor- en bootgeluiden en diesel-geuren kunnen doordringen tot in de kajuiten. In elke kajuit, voor- of achteraan, boven of beneden, wordt het geluid van de motoren wel waargenomen. Je kan eventueel oordopjes meenemen.
 • In de publieke ruimtes op de cruiseschepen mag men niet roken (behalve op het zonnedek).
 • Cruises met vermelde boten of gelijkwaardig.
 • Door temperatuurverschillen is het raadzaam aangepaste kledij mee te nemen.
 • De All Inclusive-formule is op de dag van vertrek na check out om 8u. 's ochtends niet meer geldig. Extra’s zijn dan voor eigen rekening.

Programma

Donderdag: Brussel - Luxor

Vlucht, transfer en check-in op het cruiseschip. Avondmaal en overnachting aan boord.

Vrijdag: Luxor - Edfu

Bezoek aan de tempels van Karnak en Luxor op de oostelijke oever. Doorvaart naar Edfu via Esna. Avondmaal en overnachting aan boord in Edfu.

Zaterdag: Edfu - Kom Ombo - Aswan

In de voormiddag bezoek aan de tempel van Horus. Daarna vaar je via Kom Ombo naar Aswan. Overnachting aan boord in Aswan.

Zondag: Aswan

Bezoek aan de Hoge Dam, de onvoltooide obelisk en de tempel van Philae. In de namiddag maak je een tochtje met een feloek, waarbij je ook de botanische tuin op een eiland bezoekt. Overnachting aan boord in Aswan.

Maandag: Aswan - Kom Ombo - Edfu

In de voormiddag optioneel bezoek aan de tempels van Aboe Simbel. Je vaart naar Kom Ombo, waar je de tempel van Kom Ombo bezoekt. Verder naar Edfu. Overnachting aan boord in Edfu.

Dinsdag: Edfu - Esna - Luxor

Je vaart naar Esna en verder naar Luxor. Overnachting aan boord in Luxor.

Woensdag: Luxor

Bezoek aan de westelijke oever met de Vallei der Koningen, de tempel van Hatsjepsoet en de Kolossen van Memnon. In de namiddag vrije tijd aan boord. Overnachting aan boord in Luxor.

Donderdag: Luxor - Brussel

Check-out, transfer naar de luchthaven van Luxor en terugvlucht naar Brussel.

Hutten:

De M/S Jaz Jubilee beschikt over 80 comfortabele hutten (2-3 personen en eenpersoonshutten, 19 m²). Elke hut heeft een badkamer met toilet, bad en haardroger, individuele verwarming/airco, telefoon, wifi (betalend), satelliet-tv, koelkast (minibar betalend en op aanvraag) en safe (gratis).

Technische gegevens: lengte 72,20 m / breedte: 14,90 m

  Service tijdens jouw vakantie

  • In de TUI app delen we ook belangrijke informatie met je. Zorg dat je deze voorafgaand aan je vertrek installeert op je telefoon, zo kunnen we je goed bereiken.
  • Via de app staat het TUI team 24/7 voor je klaar en kan je elk moment contact opnemen met onze Nederlandstalige digitale reisleiding.
  • Houd er rekening mee dat niet op alle bestemmingen reisleiding fysiek aanwezig zal zijn.
  TUI voordelen
  • TUI laagsteprijsgarantie
  • Bustransfer naar het hotel inbegrepen
  • Host(ess) in het hotel*
  Ligging
  • 7 nachten cruise

  • Vluchten via Luxor, inschepen en ontschepen in Luxor

  • Afreis op donderdag 6/4 en wekelijkse afreis op donderdag vanaf 7/9 (onder voorbehoud)

  • Begeleide bezoeken aan de klassieke sites met Nederlands- en/of Franstalige gids

  • Volpension aan boord, All In mits toeslag

  All in

  All In mits toeslag

  • Ontbijt, middag- en avondmaal in buffetvorm
  • Elke namiddag theepauze met cake en snacks
  • Selectie van lokale alcoholische (11-24u.) en niet-alcoholische (8-24u.) dranken, geserveerd in een glas
  • Af en toe avondanimatie
  Prijzen & kamertypes

  Kies het kamertype en vakantiepakket voor je hele reisgezelschap in 8-daagse Nijlcruise met de MS Jaz Jubilee

  Klik op de prijs in onderstaande prijstabel om je kamertype of datum te wijzigen.
  Laden...
  Ligging
  Laden...
  bestemming

  Egypte

  Meer informatie over Egypte

  Luxor

  Meer informatie over Luxor

  Formaliteiten Luxor:

  - voor verblijven van minder dan 1 maand (volwassenen en kinderen): identiteitskaart (MET chip) of internationale reispas (beide nog minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Egypte). Een apart visum is wel noodzakelijk. Het visum kan tot 7 dagen vóor afreis online aangekocht worden via www.visa2egypt.gov.eg of bij aankomst in Egypte op de luchthaven (2 pasfoto's nodig als je met identiteitskaart reist). Richtprijs visum: ca. 28 dollar. Als je het visum op voorhand online bestelt dien je rekening te houden met bijkomende servicekosten. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: https://www.tui.be/nl/visum.

  - voor verblijven van langer dan 1 maand (volwassenen en kinderen): internationale reispas verplicht (nog minstens 6 maanden bij aankomst in Egypte) en een apart visum noodzakelijk. Dit visum moet vooraf aangevraagd worden bij het Egyptisch consulaat in België. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: https://www.tui.be/nl/visum.

  - Voor meer info over de reisformaliteiten/maatregelen kan je terecht op de website van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen) of bij het Egyptisch consulaat in België.

  Service ter plaatse: 24/7 Nederlandstalige online service. Op zoek naar advies of assistentie? Het TUI team staat 24/7 voor je klaar. Zo kan je elk moment contact opnemen met onze online reisleiding via de TUI app. Noodgeval? Contacteer onze Nederlandstalige TUI medewerkers 24/7 via telefoon. Meer info over de service op je bestemming vind je hier

  Plaatselijke munt: het Egyptische pond is onderverdeeld in 100 piasters. 19 EGP = ong. € 1 (okt. 2022). De invoer ervan is toegelaten tot 5.000 EGP. De belangrijkste kredietkaarten (Mastercard, Visa) worden aanvaard in de grote internationale hotels. Je kan overal betalen in euro en ook alle wisselkantoren of banken nemen euro's aan. In de hotels kan je enkel betalen met euro's of dollars en kredietkaarten in dollar, niet meer met 'Maestro'. Als je je 'Maestro'-kaart op voorhand in de bank laat deblokkeren, kan je er wel nog geld mee afhalen. Excursies kunnen niet meer in Egyptische pond betaald worden, wel in euro of met kredietkaart.

  Gezondheid: raadpleeg tijdig je huisarts en de websites www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) en www.who.int (World Health Organization) voor meer gedetailleerde informatie.

  Vasten: in 2023 begint de ramadan op 22 maart en duurt tot 21 april. In 2024 begint de ramadan op 10 maart en duurt tot 9 april. Dit betekent dat de moslims een maand lang niets eten of drinken van zonsopgang tot zonsondergang. In de stad zijn vele restaurants overdag gesloten. In de hotels kan het zijn dat het restaurantaanbod beperkter is, dat er geen alcohol te verkrijgen is, of enkel op de kamer, en dat er minder of geen animatie is.

  Tijdsverschil: in de winter is het in Egypte 1 uur later dan in België. Tijdens de zomer is er geen tijdsverschil.

  Wifi: hou er rekening mee dat het wifi-signaal in veel hotels soms heel zwak is en geen groot bereik heeft.

  Fooien: in Egypte heeft men de gewoonte om voor alles fooien (Bakshish) te vragen. Dit is echter niet verplicht.

  Huisdieren kunnen niet mee met de gewone transfer of het openbaar vervoer naar het hotel. Je moet op eigen kosten een taxi nemen.

  Toeristische info: www.egypt.travel

  Weer
  Weer
  Laden...
  Even geduld. We berekenen de prijs voor jouw reisgezelschap.
  Even geduld. We zoeken je vakantie.