8-daagse Nijlcruise met de MS Steigenberger Minerva, Luxor | TUI

8-daagse Nijlcruise met de MS Steigenberger Minerva LUXE

Info

Info over 8-daagse Nijlcruise met de MS Steigenberger Minerva

Na een dag op ontdekking in het imposante Egypte kom je thuis op de luxueuze M/S Steigenberger Minerva. De hutten zijn voorzien van alle comfort, ideaal om de indrukken van de dag te laten bezinken. 's Avonds geniet je op het dek nog even na van het zicht op de Nijl. Een duik in het zwembad, even fitnessen of naar het schoonheidssalon? Het kan allemaal op het cruiseschip!

Faciliteiten

  • Groot zonnedek met zoetwaterzwembad, poolbar, gratis ligzetels, parasols en handdoekenservice
  • Ruim restaurant met internationale en oosterse keuken
  • Receptie
  • Shop
  • Schoonheidssalon (2x/week, in Luxor en Aswan, op aanvraag)
  • Wasservice
  • Fitnesstoestellen

Extra info

- prijstabel: code 16394

- verlenging of combinatie met andere hotels mogelijk: prijsberekening op aanvraag bij je reisagent

INFO

Inbegrepen: vluchten Brussel-Luxor en Luxor-Brussel / 7 nachten cruise in volpension (All In mits toeslag) aan boord van de M/S Steigenberger Minerva / begeleide bezoeken tijdens de cruise met Nederlands- en/of Franstalige gids en maaltijden volgens beschrijving / alle transfers

Niet inbegrepen: optionele bezoeken (ter plaatse te betalen) / fooien (± € 60)

Opmerking: Het programma kan gewijzigd worden omwille van het vaarschema, de waterstand of onderhoudswerken aan de sluizen.

- Algemene opmerkingen voor onze Nijlcruises

  • Hou er rekening mee dat het programma dag aan dag kan gewijzigd -worden omwille van het vaarschema, de waterstand of onderhoudswerken aan de sluizen. Alle vermelde bezoeken worden evenwel gerespecteerd, eventueel in een andere volgorde. Soms moeten delen van de route per autocar uitgevoerd worden.
  • Fooien zijn niet inbegrepen in de prijs. De gids zal je geld vragen om te verdelen onder het boordpersoneel op het schip (obers, schoonmaakpersoneel, autocarchauffeur, de kapiteins van de feloeken,....): € 60 per pers. voor een 8-daagse cruise.
  • De bezoeken/excursies vinden steeds vroeg op de ochtend plaats. Gelieve rekening te houden met vroeg opstaan en vroeg ontbijt.
  • De facultatieve excursies kunnen begeleid worden door een andere gids dan die op de boot.
  • Gelieve er rekening mee te houden dat motor- en bootgeluiden en diesel-geuren kunnen doordringen tot in de kajuiten. In elke kajuit, voor- of achteraan, boven of beneden, wordt het geluid van de motoren wel waargenomen. Je kan eventueel oordopjes meenemen.
  • In de publieke ruimtes op de cruiseschepen mag men niet roken (behalve op het zonnedek).
  • Cruises met vermelde boten of gelijkwaardig.
  • Door temperatuurverschillen is het raadzaam aangepaste kledij mee te nemen.
  • De All Inclusive-formule is op de dag van vertrek na check out om 8u. 's ochtends niet meer geldig. Extra’s zijn dan voor eigen rekening.

Programma

Donderdag: Brussel - Luxor

Vlucht, transfer en check-in op het cruiseschip. Avondmaal en overnachting aan boord.

Vrijdag: Luxor - Esna

Na het ontbijt bezoek aan de westelijke oever met de Vallei der Koningen, de tempel van Habu, de tempel van Hatsjepsoet en de Kolossen van Memnon. Doorvaart naar Esna. Overnachting aan boord.

Zaterdag: Esna - Edfu - Kom Ombo

Bezoek aan de tempel van Edfu. Daarna vaar je verder naar Kom Ombo. Overnachting aan boord.

Zondag: Kom Ombo - Aswan

Verder naar Aswan. Bezoek aan de Hoge Dam en de tempel van Philae. Daarna vaar je met een feloek of motorboot rond de cataracten, met zicht op het mausoleum van Aga Khan. Na het avondmaal bezoek je te voet een bazaar met een gids. Overnachting aan boord in Aswan.

Maandag: Aswan

In de voormiddag optioneel bezoek aan de tempels van Aboe Simbel. In de namiddag vrije tijd aan boord. Je kunt ook Aswan of een Nubisch dorp bezoeken. Overnachting aan boord in Aswan.

Dinsdag: Aswan - Kom Ombo

's Ochtends vroeg vaar je naar Kom Ombo, waar je de tempel van Kom Ombo bezoekt. Verder naar Luxor. Afternoon tea en overnachting aan boord in Luxor.

Woensdag: LuxorIn de voormiddag bezoek aan de tempels van Karnak en Luxor op de oostelijke oever. In de namiddag vrije tijd aan boord. ‘s Avonds kun je een klank- en lichtshow bijwonen in de tempel van Karnak. Overnachting aan boord in Luxor.

Donderdag: Luxor - Brussel

Check-out, transfer naar de luchthaven van Luxor en terugvlucht naar Brussel.

Hutten:

De M/S Steigenberger Minerva beschikt over 77 comfortabele hutten voor 2-3 personen (19 m²) en eenpersoonshutten (16 m²). Elke hut heeft een badkamer met toilet, douche en haardroger, individuele airco/verwarming, telefoon, wifi (betalend), satelliet-tv, koelkast (minibar betalend en op aanvraag) en safe (gratis).

Technische gegevens: lengte 72 m / breedte: 14 m

    Service tijdens jouw vakantie

    • In de TUI app delen we ook belangrijke informatie met je. Zorg dat je deze voorafgaand aan je vertrek installeert op je telefoon, zo kunnen we je goed bereiken.
    • Via de app staat het TUI team 24/7 voor je klaar en kan je elk moment contact opnemen met onze Nederlandstalige digitale reisleiding.
    • Houd er rekening mee dat niet op alle bestemmingen reisleiding fysiek aanwezig zal zijn.
    Troeven
    • Cruise van 7 nachten
    • Verblijf op een luxueus cruiseschip
    • Ontdek de wonderen van het oude Egypte
    TUI voordelen
    • TUI laagsteprijsgarantie
    • Host(ess) in het hotel*
    Ligging
    • 7 nachten cruise

    • Vluchten via Luxor, inschepen en ontschepen in Luxor

    • Wekelijkse afreis op donderdag vanaf 26/10 (onder voorbehoud)

    • Begeleide bezoeken aan de klassieke sites met Nederlands- en/of Franstalige gids

    • Volpension aan boord, All In mits toeslag

    All in

    All In mits toeslag

    • Ontbijt, middag- en avondmaal in buffetvorm
    • Elke namiddag theepauze met cake en snacks
    • Selectie van lokale alcoholische (11-24u.) en niet-alcoholische (8-24u.) dranken, geserveerd in een glas
    • Af en toe avondanimatie
    Prijzen & kamertypes

    Kies het kamertype en vakantiepakket voor je hele reisgezelschap in 8-daagse Nijlcruise met de MS Steigenberger Minerva

    Klik op de prijs in onderstaande prijstabel om je kamertype of datum te wijzigen.
    Laden...
    Ligging
    Laden...
    Beoordelingen
    7.5

    8-daagse Nijlcruise met de MS Steigenberger Minerva

    28 beoordelingen van TUI gasten

    Prima

    • Kamer
      7.9
    • Eten & drinken
      7.9
    • Service
      8.6
    • Hygiëne
      8.0
    Na hun vakantie krijgen de TUI-reizigers de vraag om hun vakantie te beoordelen. De algemene score die je bovenaan in de blauwe bol ziet, is het gemiddelde van de scores bij de vraag "Als je terugdenkt aan je vakantie in het algemeen, hoe beoordeel je de accommodatie?”. Per beoordeling kan de TUI-reiziger ook verschillende onderdelen van de accommodatie evalueren, zoals de kamer, het eten & drinken, de ligging, de service en de hygiëne. Deze scores worden getoond bij 'Bekijk scores', maar worden niet meegeteld in de algemene totaalscore.
    bestemming

    Egypte

    Meer informatie over Egypte

    Luxor

    Meer informatie over Luxor

    Formaliteiten Luxor:

    - voor verblijven van minder dan 1 maand (volwassenen en kinderen): identiteitskaart (MET chip) of internationale reispas (beide nog minstens 6 maanden geldig bij aankomst in Egypte). Een apart visum is wel noodzakelijk. Het visum kan tot 7 dagen vóór afreis online aangekocht worden via www.visa2egypt.gov.eg of bij aankomst in Egypte op de luchthaven via de officiële bank (ca. USD 28) of via de lokale agent (ca. € 30). 2 pasfoto’s zijn nodig als je met identiteitskaart reist. Als je het visum op voorhand online bestelt dien je rekening te houden met bijkomende servicekosten. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: https://www.tui.be/nl/visum.

    - voor verblijven van langer dan 1 maand (volwassenen en kinderen): internationale reispas verplicht (nog minstens 6 maanden bij aankomst in Egypte) en een apart visum noodzakelijk. Dit visum moet vooraf aangevraagd worden bij het Egyptisch consulaat in België. Raadpleeg voor meer informatie de volgende website: https://www.tui.be/nl/visum.

    - Voor meer info over de reisformaliteiten/maatregelen kan je terecht op de website van Buitenlandse Zaken (https://diplomatie.belgium.be/nl/Diensten/Op_reis_in_het_buitenland/reisadviezen) of bij het Egyptisch consulaat in België.

    Service ter plaatse: 24/7 Nederlandstalige online service. Op zoek naar advies of assistentie? Het TUI team staat 24/7 voor je klaar. Zo kan je elk moment contact opnemen met onze online reisleiding via de TUI app. Noodgeval? Contacteer onze Nederlandstalige TUI medewerkers 24/7 via telefoon. Meer info over de service op je bestemming vind je hier

    Plaatselijke munt: het Egyptische pond is onderverdeeld in 100 piasters. 33 EGP = ong. € 1 (maart 2023). De invoer ervan is toegelaten tot 5.000 EGP. De belangrijkste kredietkaarten (Mastercard, Visa) worden aanvaard in de grote internationale hotels. Je kan overal betalen in euro en ook alle wisselkantoren of banken nemen euro's aan. In de hotels kan je enkel betalen met euro's of dollars en kredietkaarten in dollar, niet meer met 'Maestro'. Als je je 'Maestro'-kaart op voorhand in de bank laat deblokkeren, kan je er wel nog geld mee afhalen. Excursies kunnen niet meer in Egyptische pond betaald worden, wel in euro of met kredietkaart.

    Gezondheid: raadpleeg tijdig je huisarts en de websites www.itg.be (Instituut voor tropische geneeskunde) en www.who.int (World Health Organization) voor meer gedetailleerde informatie.

    Vasten: in 2023 begint de ramadan op 22 maart en duurt tot 21 april. In 2024 begint de ramadan op 10 maart en duurt tot 9 april. Dit betekent dat de moslims een maand lang niets eten of drinken van zonsopgang tot zonsondergang. In de stad zijn vele restaurants overdag gesloten. In de hotels kan het zijn dat het restaurantaanbod beperkter is, dat er geen alcohol te verkrijgen is, of enkel op de kamer, en dat er minder of geen animatie is.

    Tijdsverschil: in de winter is het in Egypte 1 uur later dan in België. Tijdens de zomer is er geen tijdsverschil.

    Wifi: hou er rekening mee dat het wifi-signaal in veel hotels soms heel zwak is en geen groot bereik heeft.

    Fooien: in Egypte heeft men de gewoonte om voor alles fooien (Bakshish) te vragen. Dit is echter niet verplicht.

    Huisdieren kunnen niet mee met de gewone transfer of het openbaar vervoer naar het hotel. Je moet op eigen kosten een taxi nemen.

    Toeristische info: www.egypt.travel

    Weer
    Weer
    Laden...
    Even geduld. We berekenen de prijs voor jouw reisgezelschap.
    Even geduld. We zoeken je vakantie.