Verblijf met excursiepakket 'Adventurous Lapland', KITTILA | TUI

Verblijf met excursiepakket 'Adventurous Lapland'

Info

Info over Verblijf met excursiepakket 'Adventurous Lapland'

Husky’s, rendieren en het noorderlicht, dat is wat Finland je tijdens dit avontuurlijke verblijf met vijf excursies te bieden heeft. Het gemoedelijke Lapland Hotel Hetta ligt aan de oevers van de bevroren rivier Ounasjärvi. Een ideale plek om het noorderlicht te spotten! Het hotel beschikt o.a. over een overdekt zwembad met panoramisch uitzicht, een Finse sauna en een eigen restaurant en bar. Beleef de hoogtepunten van Lapland op een unieke manier en dompel je onder in de cultuur en natuur van dit prachtige land.

Programma

Zondag: Brussel - Kittilä

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het hotel in Enontekiö, aan de bevroren Ounasjärvi-rivier. Na het inchecken word je verwelkomd en krijg je verdere info over het weekprogramma, de begeleiding, de omgeving en overige activiteiten. Het is mogelijk dat de excursies in een andere volgorde worden uitgevoerd, de exacte planning krijg je ter plaatse.

Maandag: Sneeuwscootersafari

Into the wilderness! Rond 15u. word je bij het hotel opgehaald voor een avontuurlijke dag in de wildernis van Lapland. Na een uitgebreide rijinstructie ga je op pad. Per sneeuwscooter maak je een schitterende rit over bevroren meren en open vlaktes. Wat een ervaring! Onderweg geniet je van een warm drankje. Je zit met twee personen op de sneeuwscooter. Halverwege kan je van plaats wisselen. Duur: 2 uur.

Dinsdag: Huskysafari

Rond 10u. vertrek je naar de huskyfarm, waar je kennismaakt met de honden en de eigenaar. Je komt er alles te weten over de prachtige Siberische honden met hun typische witte vacht en vaak blauwe ogen. Na de uitleg over hoe je de slee bestuurt, begint het avontuur: je maakt een tocht door een sprookjesachtige omgeving. Bij terugkomst op de farm geniet je van een warm drankje terwijl de gids over het leven met honden vertelt. Je zit met twee personen in een slede. Halverwege kan je van plaats wisselen. Duur: 2 uur. Totale afstand met de husky's: 5 km.

Woensdag: Bezoek aan een rendierenboerderij

Rendieren leven in Lapland als halfwilde dieren die vrij door de bossen lopen. Vandaag bezoek je een rendierboerderij, waar je de dieren kan aaien en voederen. Je leert er alles over het leven van de rendieren en hun herder. Na een rondleiding op de boerderij geniet je van een smakelijke lunch rond het open vuur in een traditionele ‘kota’. Duur: 3 uur.

Donderdag: Sneeuwschoenenwandeling

Om 11u. vertrek je voor een traditionele 'Arctic' wandeling door de besneeuwde natuur. Je krijgt speciale sneeuwschoenen waarmee je op de sneeuw kan lopen. Voel de magie van Lapland in het stille bos en geniet van de verhalen van de gids over de natuur en het leven in Lapland. Een welverdiend warm drankje staat voor je klaar. Duur: 2 uur.

Vrijdag: Sneeuwscootersafari naar het noorderlicht

Een fijne dag om bij te komen van de avonturen van de afgelopen dagen. Om 19u. ga je op sneeuwscootersafari, een avontuur dat in het teken staat van de magische Aurora Borealis, beter bekend als het noorderlicht. Met wat geluk zie je het dansende groene licht... Onvergetelijk! Je stopt om je op te warmen bij een vuur met een warm drankje en een snack. Je zit met twee personen op de sneeuwscooter. Halverwege kan je van plaats wisselen. Duur: 3 uur.

Zaterdag: Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag. Je kan ter plaatse in het hotel een keuze maken uit het excursieaanbod. Of geniet van een drankje bij de open haard, neem een duik in het zwembad, ontspan in de sauna of maak een wandeling over het bevroren meer.

Zondag: Kittilä - Brussel

Ontbijt, inleveren van de thermische kleding en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Info

- prijstabel: code 24163

- overnachtingen in een tweepersoonskamer in Lapland Hotel Hetta 3* in Enontekiö in kamer en ontbijt of halpension (mits toeslag)

Inbegrepen: vluchten Brussel-Kittilä-Brussel / 7 nachten in kamer en ontbijt in Lapland Hotel Hetta / transfers / 5 excursies / gebruik thermische kledij

Opmerking: Deze reis is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Twee personen per sneeuwscooter en huskyslede. De bestuurder van de sneeuwscooter moet minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een Europees rijbewijs tijdens de sneeuwscooterexcursies. Kinderen groter dan 1m40 mogen achterop de sneeuwscooter zitten. Kinderen kleiner dan 1m40 zitten in een slede die wordt voortgetrokken door de sneeuwscooter van de gids.

M.b.t. tot de sneeuwscooterexcursie is het belangrijk dat volgende informatie in acht wordt genomen. De bestuurder van de sneeuwscooter moet min. 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een Europees rijbewijs en dit document tijdens de excursie kunnen voorleggen. Een verzekering met een eigen franchise van € 980,00 (bedrag onder voorbehoud van wijzigingen) in geval van ongeval of schade is inbegrepen. Je kan ter plaatse een extra verzekering aankopen (optioneel) aan een prijs van € 15,00 per bestuurder (prijs onder voorbehoud van wijzigingen) om de eigen franchise te verminderen naar € 150,00 (bedrag onder voorbehoud van wijzigingen).

Onze mening

Service tijdens jouw vakantie

 • In de TUI app delen we ook belangrijke informatie met je. Zorg dat je deze voorafgaand aan je vertrek installeert op je telefoon, zo kunnen we je goed bereiken.
 • Via de app staat het TUI team 24/7 voor je klaar en kan je elk moment contact opnemen met onze Nederlandstalige digitale reisleiding.
 • Houd er rekening mee dat niet op alle bestemmingen reisleiding fysiek aanwezig zal zijn.
Troeven
 • 8-daags verblijf in Lapland Hotel Hetta
 • 5 excursies inbegrepen
 • Husky's, rendieren en het noorderlicht
 • Ontspannen in het zwembad en de sauna
 • Mooi gelegen aan de bevroren rivier
TUI voordelen
 • TUI laagsteprijsgarantie
Ligging
 • 8-daags verblijf met excursiepakket 'Adventurous Lapland'

 • Wekelijkse afreizen op zondag vanaf 1/1

 • Minimum 2 deelnemers

 • 7 nachten verblijf in Lapland Hotel Hetta 3* in Enontekiö in kamer en ontbijt of halfpension (mits toeslag)

 • Excursiepakket met 5 excursies

Prijzen & kamertypes

Kies het kamertype en vakantiepakket voor je hele reisgezelschap in Verblijf met excursiepakket 'Adventurous Lapland'

Klik op de prijs in onderstaande prijstabel om je kamertype of datum te wijzigen.
Laden...
Ligging
Laden...
Beoordelingen
8.5

Verblijf met excursiepakket 'Adventurous Lapland'

6 beoordelingen van TUI gasten

Uitstekend

 • Kamer
  7.7
 • Eten & drinken
  9.0
 • Service
  8.8
 • Hygiëne
  8.2
Na hun vakantie krijgen de TUI-reizigers de vraag om hun vakantie te beoordelen. De algemene score die je bovenaan in de blauwe bol ziet, is het gemiddelde van de scores bij de vraag "Als je terugdenkt aan je vakantie in het algemeen, hoe beoordeel je de accommodatie?”. Per beoordeling kan de TUI-reiziger ook verschillende onderdelen van de accommodatie evalueren, zoals de kamer, het eten & drinken, de ligging, de service en de hygiëne. Deze scores worden getoond bij 'Bekijk scores', maar worden niet meegeteld in de algemene totaalscore.
bestemming

Finland

Meer informatie over Finland

KITTILA

Meer informatie over KITTILA

Formaliteiten: voor Belgische onderdanen volstaat de identiteitskaart (dient nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig te zijn). Andere nationaliteiten: info op de ambassade. Kinderen: identiteitskaart met foto. Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be.

Service ter plaatse: 24/7 Nederlandstalige online service. Op zoek naar advies of assistentie? Het TUI team staat 24/7 voor je klaar. Zo kan je elk moment contact opnemen met onze online reisleiding via de TUI app. Noodgeval? Contacteer onze Nederlandstalige TUI medewerkers 24/7 via telefoon. Meer info over de service op je bestemming vind je hier

Taal: de officiële talen zijn Fins en Zweeds. Er wordt voornamelijk Fins gesproken, maar het Engels wordt er zeer goed beheerst.

Tijdsverschil: 1 uur later dan in België

Geografie: Lapland is geen echt land, maar een gebied dat zich uitstrekt over Finland, Noorwegen, Zweden en Rusland

Zon: het is een groot misverstand dat het in Lapland altijd donker is. 21 december is de donkerste dag. De zon is er wel, maar komt niet boven de horizon uit. Je ziet alleen het licht van de zon. Doordat dit licht wordt weerkaatst op de witte sneeuw is het eigenlijk veel lichter dan je zou denken. Vanaf januari lengen de dagen en dit veel sneller dan we in België gewend zijn. Elke dag wint men 8 minuten daglicht. Vanaf half februari is het er net zo lang licht als in België.

Kledij: goede, warme wintersportkleding is voldoende. Het is aangewezen om je te kleden in laagjes: een basislaag met thermisch ondergoed, een warme fleece als middenlaag en een buitenste laag om je te beschermen tegen water, sneeuw en wind.

Openbaar vervoer: het openbaar vervoer in Finland (bussen en treinen) is zeer goed en goedkoop

Huisdieren: het is verboden huisdieren mee te nemen naar Fins Lapland.

Ambassade: Kortenberglaan 80, 1000 Brussel, tel: 02 287 12 12, fax: 02 287 12 00, e-mail: sanomat.BRY@formin.fi

Weer
Weer
Laden...
Even geduld. We berekenen de prijs voor jouw reisgezelschap.
Even geduld. We zoeken je vakantie.