(H)Eerlijk op reis met oog voor de toekomst
Tijdens een duurzame vakantie ontbreekt het je op geen enkel vlak aan luxe, comfort, klasse en stijl. Alles wat je op een 'normale' vakantie mag verwachten, is hier ook. Maar er is hier nagedacht over bepaalde dingen en er zijn zeer bewuste keuzes gemaakt.
Het fruit bij het ontbijt komt bijvoorbeeld van de boomgaarden net buiten het dorp. Ook het schijfje citroen in je cocktail. De sfeervolle verlichting in het restaurant werkt op zonne-energie en de meeste wijn komt van wijnboeren uit de streek. Samen met je lokale gids, die we opgeleid hebben in de TUI Academy, kan je de wijngaarden soms bezoeken.
Met het boeken van deze vakantie draag je ook bij aan duurzamere vormen van vervoer. Zowel over land als in de lucht. Samen investeren we in biobrandstof voor onze vliegtuigen en in elektrisch vervoer over de weg. Heb je het idee dat duurzamere vakanties ook duurdere vakanties zijn? Dat klopt niet helemaal. De vakantie zelf is niet duurder, maar onze fair travel-accommodaties zijn werkelijk luxueuzer. Zo heeft 60% van de fair travel accommodaties 4 sterren en 25% zelfs 5 sterren.
Als je een fair travel vakantie boekt bij TUI dan is dat inclusief een bijdrage van 2 euro p.p. en TUI verdubbelt dit tot 4 euro. Wanneer je al deze bijdragen in een jaar bij elkaar optelt, kunnen wij serieus en structureel investeren in een duurzame toekomst.
Wat is fair travel?
Comfortabel en (h)eerlijk Reizen maakt je wereld groter en het verruimt je blik. Maar om volgende generaties ook te laten genieten van al het moois op deze wereld, is het belangrijk dat we bewust reizen. Daarom introduceert TUI fair travel; een pakketreis waarmee je samen met TUI bijdraagt aan een eerlijke vakantie met een positieve impact. Het all-in totaalpakket is een groener alternatief voor je (vlieg)reis, accommodatie én de lokale bevolking & economie.
Al 2,4 miljoen opgehaald in 2022 met fair travel
We willen je ontzettend bedanken voor de 2,4 miljoen euro die we het afgelopen jaar met elkaar hebben opgehaald! Met dit bedrag kunnen we komend jaar serieus en structureel investeren in een duurzamere toekomst.
Dit doen we door nog meer:
- Steun aan lokale bevolking en economie doormiddel van een schenking van 1,2 miljoen aan de TUI Care Foundation
- Accommodaties met eco-label aan te sluiten in ons aanbod
- Te investeren in de verduurzaming van mobiliteit. Binnenkort meer hierover.
Zo zetten we samen een stap in de goede richting...
Steun aan de lokale bevolking en economie
TUI brengt per jaar meer dan 1,8 miljoen passagiers naar ruim 100 bestemmingen. Het is dus erg belangrijk dat we kijken naar de impact op de lokale bevolking. Met de TUI Care Foundation investeren we in ruim 20 lokale projecten die zich richten op educatie van kinderen en jongeren, bescherming van natuur en milieu en de lokale economie en werkgelegenheid. Met een Fair Travel ondersteun je deze projecten.
Accommodaties met eco-label
Fair travel accommodaties beschikken over een erkend duurzaamheidslabel door de Global Sustainable Tourism Council en hebben een focus op het beschermen van milieu- en sociale aspecten van de bestemming. Denk aan hotelpersoneel met gelijke kansen, arbeidsrechten, eerlijk loon en een actief anti-discriminatie beleid. Maar ook het inkopen van producten uit de regio met het uitgangspunt dat de lokale bevolking mee profiteert van het toerisme.
Verduurzaming van mobiliteit
TUI investeert samen met haar klanten in de verduurzaming van mobiliteit. Deze investering is onder andere voor de productie van nieuwe brandstoffen die minder impact hebben op het milieu. Ook wordt er bijgedragen aan de versnelling naar elektrische autovakanties, elektrische transfers op de vakantiebestemming en laadpalen bij hotels.
Populaire fair travel bestemmingen
Verantwoord reizen
We reizen met z’n allen de hele wereld rond. Dat levert niet alleen prachtige herinneringen op, maar heeft ook impact op het milieu en de lokale bevolking. De afgelopen jaren hebben we grote stappen gezet en geïnvesteerd in duurzaamheid. Tegelijkertijd realiseren we ons ook dat er nog veel te doen is. Wij nemen graag het voortouw om die negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken en de positieve effecten te versterken. Maar hoe doen wij dit precies?