Verblijf met excursiepakket 'Escape to wilderness', KITTILA | TUI

Verblijf met excursiepakket 'Escape to wilderness'

Info

Info over Verblijf met excursiepakket 'Escape to wilderness'

In dit pakket zitten zes excursies inbegrepen: 's avonds op sneeuwschoenen de duisternis in om het noorderlicht proberen te spotten, een langlauftocht door de wilde natuur, een bezoek aan het bijzondere Snow Village, een sneeuwscootersafari... Zowel sport als cultuur komen aan bod, en natuur, vooral veel natuur. Het besneeuwde landschap is hier dan ook prachtig! Je verblijft in hotel Ylläsrinne in Ylläsjarvi, waar je na een goedgevulde dag nog even kan opwarmen in de fitness of de sauna, die inbegrepen zijn tijdens je verblijf.

Programma

Zaterdag: Brussel - Kittilä (enkel bij vertrek op zaterdag 24/12)

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het hotel, vlak aan het meer. Na het inchecken word je verwelkomd met een drankje en verdere info over het weekprogramma, de begeleiding, de omgeving en overige activiteiten. Je krijgt thermische kledij die je de hele week kan gebruiken, o.a. een overall, laarzen, sokken en handschoenen. De rest van de dag is vrij te besteden.

Zondag: vrije dag (enkel bij vertrek op zaterdag 24/12) of Brussel - Kittilä (bij vertrek op zondag)

Aankomst op de luchthaven van Kittilä en transfer naar het hotel, vlak aan het meer. Na het inchecken word je verwelkomd met een drankje en verdere info over het weekprogramma, de begeleiding, de omgeving en overige activiteiten. Je krijgt thermische kledij die je de hele week kan gebruiken, o.a. een overall, laarzen, sokken en handschoenen. De rest van de dag is vrij te besteden.

Maandag: Op sneeuwschoenen de schemering in

Wanneer het donker wordt, wandel je door het bos en drink je iets warms rond het vuur, terwijl je naar de hemel kijkt op zoek naar het noorderlicht. De gids vertelt je alles over dit magische lichtspektakel, en met wat geluk kan je het zelf ook ervaren. Het besneeuwde landschap ziet er ‘s avonds helemaal anders uit: je voelt de mystiek van Lapland. Duur: 2,5 uur. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar of personen die slecht ter been zijn.

Dinsdag: Langlaufen in het bos

We gaan langlaufen in het prachtige bos rondom het dorp Ylläsjärvi. Je vertrekt bij het hotel en trekt de wilde natuur in onze achtertuin in. Je blijft niet op de onderhouden loipes, maar gaat naar de diepe sneeuw in het bos. Daarom gebruik je speciale latten die langer en breder zijn dan de typische langlauflatten. Aan het moeras maak je vuur en geniet je van een warm drankje, terwijl de gids uitleg geeft over de sporen van de dieren. De perfecte activiteit om bij te leren over de natuur in Lapland en de traditionele manier van ski&

 • 235;n. Duur: 2,5 uur. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar of personen die slecht ter been zijn.

Woensdag: Bezoek aan Snow Village per bus en lunch in het ijsrestaurant

Je bezoekt dé attractie van Ylläs: Snow Village in Lainio, met z’n magnifieke ijssculpturen. Heel bijzonder zijn het restaurant en de kapel, die volledig gemaakt zijn van sneeuw en ijs. Na de rondleiding geniet je in het warme restaurant van een lekkere lunch. En dan is het tijd om terug te keren naar het hotel voor het avondmaal. Duur: 2,5 uur.

Donderdag: Traditionele tocht met rendieren

Vandaag ga je op pad met een herder en zijn rendieren. In een traditionele slede trek je door de bossen naar de tipi van de herder. Hier stop je voor een warm drankje en vertelt de herder je de verhalen en legendes uit vroegere tijden. Terugkeer naar het hotel per bus. Je zit met twee personen in een slede. Duur: 2 uur. Totale afstand van de rendiertocht: 4 km.

Vrijdag: Escape to wilderness - volledige dag sneeuwscootersafari

Trek de wildernis in per sneeuwscooter! De afgelegen paden leiden je door de besneeuwde landschappen van Lapland: over bergen, door rivieren, langs meren en moerassen. Deze safari is perfect voor wie iets ongewoons wil beleven, iets nieuws wil ontdekken en graag uitgedaagd wordt bij het rijden. Je luncht met een warme drank in het bos. Duur: 6 uur. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 13 jaar.

Zaterdag: Sneeuwscootersafari naar de huskyboerderij

Je vertrekt met de sneeuwscooter uit Ylläsjärvi en rijdt naar de lokale huskyboerderij, waar de enthousiaste honden ons opwachten. Dan is het tijd voor een snelle rit met de sledehonden door het besneeuwde bos. De gids vertelt over het leven van de honden, terwijl je je opwarmt bij het vuur met een warm drankje. Dan rij je met de sneeuwscooter terug naar het dorp, door het bos en over het bevroren meer. Duur: 4 uur. Sneeuwscootersafari: 25 km, 2 personen per sneeuwscooter. Slederit: 5 km, 2 personen per slee (je wisselt af bij het besturen).

Zondag: Kittilä - Brussel

Inleveren van de thermische kleding en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Info

- prijstabel: code 24164

- overnachtingen in een één- of tweepersoonskamer in hotel Ylläsrinne 3* in Ylläsjärvi in halfpension

Inbegrepen: vluchten Brussel-Kittilä-Brussel / 7 nachten in halfpension in Ylläsrinne (gratis sauna en fitness) / transfers / 6 excursies / gebruik thermische kledij

Opmerking: de bestuurder van de sneeuwscooter moet minstens 18 jaar zijn en in het bezit zijn van een Europees rijbewijs tijdens de sneeuwscooterexcursies. Twee personen per sneeuwscooter. Kinderen groter dan 1m40 mogen achterop de sneeuwscooter zitten. Kinderen kleiner dan 1m40 zitten in een slede die wordt voortgetrokken door de sneeuwscooter van de gids.

M.b.t. tot de sneeuwscooterexcursie is het belangrijk dat volgende informatie in acht wordt genomen. Bestuurders van sneeuwscooters zijn aansprakelijk voor alle schade aan het voertuig. Het eigen risico bedraagt maximaal € 900/persoon/sneeuwscooter/schadegeval en maximaal € 990/persoon/eSled/schadegeval. Door voor de start van de safari een verzekering eigen risico van € 15 af te sluiten, kan je het bedrag van het eigen risico herleiden tot maximaal € 150/persoon/sneeuwscooter/schadegeval. De verzekering eigen risico is persoonlijk en geldt voor één sneeuwscootersafari. Let op! De verzekering eigen risico geldt niet voor safari’s met eSleds. Alle deelnemers moeten een contract ondertekenen waarin ze bevestigen dat ze het eigen risico begrijpen en aanvaarden.

Onze mening

Service tijdens jouw vakantie

 • In de TUI app delen we ook belangrijke informatie met je. Zorg dat je deze voorafgaand aan je vertrek installeert op je telefoon, zo kunnen we je goed bereiken.
 • Via de app staat het TUI team 24/7 voor je klaar en kan je elk moment contact opnemen met onze Nederlandstalige digitale reisleiding.
 • Houd er rekening mee dat niet op alle bestemmingen reisleiding fysiek aanwezig zal zijn.
Troeven
 • 8- of 9-daags verblijf in hotel Ylläsrinne
 • 6 excursies inbegrepen
 • Sneeuwscootersafari en Snow Village
 • Op zoek naar het noorderlicht
 • Rustig gelegen in een bosrijke omgeving
TUI voordelen
 • TUI laagsteprijsgarantie
Ligging
 • 8- of 9-daags verblijf met excursiepakket 'Adventure week in the forest'

 • Afreis op zaterdag 24/12, nadien wekelijkse afreizen op zondag vanaf 1/1

 • Minimum 2 deelnemers

 • 7 of 8 nachten verblijf in Ylläsrinne 3* in Ylläsjärvi in halfpension

 • Excursiepakket met 6 excursies

 • Gratis gebruik van de sauna en thermische kledij

Prijzen & kamertypes

Kies het kamertype en vakantiepakket voor je hele reisgezelschap in Verblijf met excursiepakket 'Escape to wilderness'

Klik op de prijs in onderstaande prijstabel om je kamertype of datum te wijzigen.
Laden...
Ligging
Laden...
bestemming

Finland

Meer informatie over Finland

KITTILA

Meer informatie over KITTILA

Formaliteiten: voor Belgische onderdanen volstaat de identiteitskaart (dient nog minimaal 6 maanden na aankomst geldig te zijn). Andere nationaliteiten: info op de ambassade. Kinderen: identiteitskaart met foto. Voor Belgische kinderen jonger dan 12 jaar is de Kids-ID verplicht. Meer info op www.eid.belgium.be. Voor een laatste update: zie http://diplomatie.belgium.be.

Service ter plaatse: 24/7 Nederlandstalige online service. Op zoek naar advies of assistentie? Het TUI team staat 24/7 voor je klaar. Zo kan je elk moment contact opnemen met onze online reisleiding via de TUI app. Noodgeval? Contacteer onze Nederlandstalige TUI medewerkers 24/7 via telefoon. Meer info over de service op je bestemming vind je hier

Taal: de officiële talen zijn Fins en Zweeds. Er wordt voornamelijk Fins gesproken, maar het Engels wordt er zeer goed beheerst.

Tijdsverschil: 1 uur later dan in België

Geografie: Lapland is geen echt land, maar een gebied dat zich uitstrekt over Finland, Noorwegen, Zweden en Rusland

Zon: het is een groot misverstand dat het in Lapland altijd donker is. 21 december is de donkerste dag. De zon is er wel, maar komt niet boven de horizon uit. Je ziet alleen het licht van de zon. Doordat dit licht wordt weerkaatst op de witte sneeuw is het eigenlijk veel lichter dan je zou denken. Vanaf januari lengen de dagen en dit veel sneller dan we in België gewend zijn. Elke dag wint men 8 minuten daglicht. Vanaf half februari is het er net zo lang licht als in België.

Kledij: goede, warme wintersportkleding is voldoende. Het is aangewezen om je te kleden in laagjes: een basislaag met thermisch ondergoed, een warme fleece als middenlaag en een buitenste laag om je te beschermen tegen water, sneeuw en wind.

Openbaar vervoer: het openbaar vervoer in Finland (bussen en treinen) is zeer goed en goedkoop

Huisdieren: het is verboden huisdieren mee te nemen naar Fins Lapland.

Ambassade: Kortenberglaan 80, 1000 Brussel, tel: 02 287 12 12, fax: 02 287 12 00, e-mail: sanomat.BRY@formin.fi

Weer
Weer
Laden...
Even geduld. We berekenen de prijs voor jouw reisgezelschap.
Even geduld. We zoeken je vakantie.